ZMAGA NAD EXTREMOM ZA 3. MESTO

ZMAGA NAD EXTREMOM ZA 3. MESTO

Slab začetek, odličen konec so besede, ki bi lahko povzele petkovo dogajanje v Kobaridu. Od šoka pred tekmo, ko smo izvedeli, da Marko Mohorič ne bo mogel igrati, do veselja po tekmi, ko smo z zmago 3:1 osvojili tretje mesto v 1. SFL.

Tekma se je za našo ekipo začela naravnost sanjsko. V prvem napadu je Dani Vulikić izsilil kot, ter ga tudi sam izvajal. S podajo čez celotno obrambo nasprotnika je našel Žaka Obida, ki je našo ekipo, že v 11. sekundi, povedel v vodstvo. Do konca polčasa smo gledali dokaj odprto tekmo, z veliko priložnostmi na obeh straneh. Gostje so imeli sicer kakšno priložnost več, kot naša ekipa, a sta bila oba vratarja izvrstna, ter se nista pustila premagati.

Drugi polčas so bolje začeli gostje in izenačili. Veliko napako naše obrambe je izkoristil Denis Totošković, ki je izenačil na 1:1. Rezultat se ni spremenil vse do 28. minute, ko je Nik Logar, s podajo čez celo igrišče, lepo našel Tilna Lebana, ki je našo ekipo spet povedel v vodstvo.

Po prejetem zadetku so gostje začeli igrati z vratarjem v polju, a si niso uspeli pripraviti omembe vredne priložnosti, saj je naša ekipa vse napade obranila. V zadnjih sekundah je usodo gostov zapečatil Dani Vulikić, ki je prestregel žogo, ter jo poslal v prazno mrežo za končnik 3:1, ter slavje v Kobaridu.

Po dolgih sedmih letih brez lovorike, je kapetan ekipe Nik Logar zasluženo dvignil pokal za tretje mesto. Za Kobarid! Za Soške Bombe! Za Marka Miklaviča!

Za konec pa ne moremo mimo dogajanja na tribunah. Prizori, ki smo jih gledali na polfinalni tekmi z Dobovcem, ter na tekmi za tretje mesto v petek, so močno spominjali na najboljše čase, ko smo igrali pred nabito polnimi tribunami. Naša ekipa je uspelo, z izmeno borbenostjo in trudom na tekmah, vrniti gledalce na tribune kobariške športne dvorane. In prav ti so bili naš 6 igralec. Obe navijaški skupini sta, na zadnji tekmi sezone, pripravili izjemno navijaško kuliso, pričakovano pa so prednjačili naši navijači. Zato naša iskrena zahvala našim navijačem za vso spodbudo, tako v končnici, kot tudi v trenutkih, ko nam ni šlo nič po načrtu. Brez kančka dvoma imamo najboljše futsal navijače v Sloveniji!

POSTAVI NA TEKMI Z EXTREMI:

KMN Oplast Kobarid

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V)(K), 5 – Dani Vulikić, 7 – Tian Uršič, 8 – Rok Urbančič, 10 – Nejc Kovačič, 11 – Tilen Leban, 13 – Žak Obid, 17– David Lah, 22 – Matej Mohorič,

Trener: Jaka Sovdat

The Nutrition Extrem

1 – Jure Vetrih (V)(K), 19 – Nik Ambrožič (V), 5 – Luka Čop, 6 – Žan Štepec, 7 – Anže Žlindra, 9 – Andraž Gregorič, 10 – Arnel Duračak, 14 – Timotej Debeljak, 16 – Miha Car, 20 – Denis Totošković, 23 – Mihael Čop, 30 – Ažbe Gradišar, 49 – Lan Pahović, 79 – Nikola Jelić

Trener: Nikola Jelić

Sodnika: Alen Božič, Dejan Veselič

ZADETKI:

1:0    Žak Obid (1′)

1:1    Denis Totošković (23′)

2:1    Tilen Leban (28′)

3:1    Dani Vulikić (40′)

KARTONI:

Rumeni: Timotej Debeljak (8′), Nejc Kovačič (15′), Andraž Gregorič (15′), Dani Vulikić (19′), Rok Urbančič (31′)

Rdeči: Denis Totošković (40′), Arnel Duračak (40′)

IZJAVE PO TEKMI (za Planet nogomet):

Primož Zorč, trener Oplasta:

»Sezone je konec tudi za nas. Vrhunsko. Lahko rečem le: zaključek v najlepši možni luči. Polna dvorana v Kobaridu, veliko tudi gostujočih navijačev, ki so dodali ton navijanja v dvorani. Lepa atmosfera in lepa kulisa. Na koncu seveda naša zmaga in bronasta medalja. Mi smo si to izjemno želeli. Tudi nasprotnik je odkrito napovedal boj za medaljo, tudi njihova priprava na to tekmo je bila odlična. Prišli so v Kobarid že en dan prej, preživeli dan v Kobaridu in zvečer prišli na tekmo. To samo kaže, da so resno vzeli vse skupaj, ampak se mi zdi, da so v tej seriji prevladale izkušnje, renome kluba, ime Oplast. Kot samo klub, je že veliko osvojil v svoji zgodovini, in mislim, da ravno ta zmagovalna mentaliteta je bila ključna za zmago. Vse je bilo res super. Kot smo pričakovali, je bila tekma zelo izenačena. Pred tekmo smo imeli nekaj težav. Na tekmi ni nastopil Marko Mohorič poleg Tineta Šturma, ki je bil kaznovan zaradi kartonov. Malo nas je bilo, a smo strnili vrste. Vsem igralcem kapo dol, borili so se od prve do zadnje minute, dali svoj maksimum. Na najbolj pomembni tekmi so pokazali svoj najboljši obraz. Iskrene čestitke igralcem, vsem v klubu in navijačem. Bila je to res ena lepa nagrada za vse nas in upamo, da lahko nadaljujemo v tej smeri v prihodnje

Nikola Jelić, trener Extremov:

»Težka, izenačena tekma kot je bilo za pričakovat. Nismo izkoristili svojih priložnosti in prejeli mogoče malce “nesrečne” gole. Čestitke Oplastu za osvojen bron.«

Foto: Primož Kurinčič, Vasja Obid, Jure Rot

KMN Oplast Kobarid