INTERVJU: MAJ IVANČIČ

INTERVJU: MAJ IVANČIČ

Si edini igralec ekipe, ki igra vzporedno za ekipi Oplasta in NK Tolmina. Kako usklajuješ treninge in tekme?

Najprej sem mislil, da treningov nebom mogel usklajevati in bom moral dati prednost enemu klubu, ampak sem imel izredno srečo, da sta mi tako trener Nejc Kolman pri NK Tolminu, kot trener Dani Vulikić priskočila na pomoč in mi omogočila, da lahko treniram oboje. Na treninge v Kobarid se vozim s soigralci, ki me poberejo v Tolminu takoj po treningu na travi, tako, da imam štirikrat na teden dva treninga zapored, kar mi ne povzroča težav, saj sem dovolj dobro kondicijsko pripravljen, da tudi trening v Kobaridu oddelam brez težav. Tekme se pa do zdaj še niso križale in sem lahko odigral vse.

Se v prihodnosti vidiš bolj kot igralca futsala ali nogometa?

Na to vprašanje je še prezgodaj odgovoriti, saj me oboje veseli in uživam v igri. Ekipo imam izvrstno tako v Tolminu kot v Kobaridu in z vsemi se zelo dobro razumem. Dokler bom tako užival v futsalu in nogometu se bom težko odločil. Bomo videli, kaj bo v prihodnosti. Zaenkrat se s tem ne obremenjujem.

V letošnji sezoni si na nekaterih prijateljskih tekmah igral tudi že za člansko ekipo. Pričakuješ, da boš tudi v prvenstvu dočakal svojo priložnost?

Zdaj je prvenstvo sicer ustavljeno, ampak na meni je, da pridem na vse treninge, na treningih dam vse od sebe in poskušam držati tempo članov. Mislim, da mi to lahko uspe, odločitev o temu, ali je dobro, da igram in ali si zaslužim igrati pa bo pripadla glavnemu trenerju članov Zoranu Tesku.

Kaj tebi, kot mlademu nogometašu pomeni, da lahko treniraš in igraš s člansko ekipo?

Meni kot mlademu igralcu to, da treniram in igram s člani pomeni ogromno novih izkušenj in možnosti za napredek. Nedvomno potrebujem čim več izkušenj z igranjem, saj se s futsalom resno ukvarjam le eno leto in sicer lani kot kadet pri KMN Oplast. Zame je bil to, da sem začel trenirat s člani velik preskok v kakovosti igranja. Zelo sem pa vesel, da so me vsi v članski ekipi lepo sprejeli medse in mi vedno pomagajo s nasveti in pripombami, ki si jih poskušam zapomniti, da odpravim napake, ki jih delam v igri.

Tvoja napoved, glede ekipe U19, pred začetkom sezone je bila, da se lahko borite za vrh. Za nami so sicer šele 3trije krogi, Oplast pa trenutno zaseda 9. mesto na lestvici. Kako komentiraš dosedanje tekme?

Prvo tekmo letos smo odigrali doma proti Dobrepolju. Prve tekme po premoru so vedno težke, saj ekipa še ni sestavljena in uigrana. Letos pa je bilo še posebej težko, saj nas je bilo vhodnih mladincev veliko in izhodnih je ostalo malo, zato smo se na tekmi bolj uigravali in spoznavali. Drugo tekmo smo odšli na gostovanje na Ptuj kjer smo že pokazali željo in povezanost v ekipi in jim zabili kar 10 zadetkov. Tretjo tekmo pa je šla močno oslabljena ekipa še v Zagorje ob Savi na gostovanje z Mlinšami, kjer so bili domačini boljši. Ker je liga zdaj enotna po celi Sloveniji smo se z nekaterimi ekipami srečali prvič in se nismo na ekipe pripravili tako dobro kot za poznane ekipe. Letos smo naredili tudi izjemen napredek tudi s te strani, da imamo video analizo, s pomočjo katere popravimo številne in ključne napake, ki bi jih sicer spregledali, tako da smo še bolj pripravljeni na nasprotnika in lahko povzročimo probleme vsem ekipam v ligi , če bomo dobro trenirali.

Ekipa je, v primerjavi z lansko sezono, doživela nekaj sprememb. Kako se fantje razumete med sabo? 

Mladinska ekipa se je letos zelo premešala. Večino fantov sem poznal od prej z ostalimi sem šele letos navezal stike in reči moram da se razumemo odlično. Polovica ekipe je med tednom v dijaškem domu v Novi Gorici zato se čez teden ne vidimo, ampak je energija v slačilnici in na parketu izvrstna. Načrte nam je pokvarila ta karantena, saj smo ravno ujeli povezavo, timski duh in tekmovalni ritem. Verjamem pa, da lahko to pridobimo nazaj, saj smo s trenerjem Danijem izvrsten team.

Do kje pa misliš, da lahko seže letošnja članska ekipa Oplasta?

Letošnja članska ekipa je dosti mlajša kot prejšnja leta. V ekipi je nekaj izkušenih igralcev in več mlajših zagnanih igralcev. Zaradi veliko okrepitev in odhodov se je ekipa nekaj časa uigravala, ampak se hitro povezala v močno ekipo v ligi. Velik problem so predstavljale poškodbe, saj je bil s parketa odsoten velik del ekipe. V ligi je le Dobovec razred zase, ostale ekipe pa so si več ali manj konkurenčne, zato bo o stanju na lestvici odločalo le trdo delo na treningih posameznikov, uigranost ekipe kot celote in kanček športne sreče. V pokalu pa lahko ta zasedba z lahkoto pride v polfinale in se bori za najvišja mesta, če nebo težav s poškodbami.

KMN Oplast Kobarid