DRUGA ZAPOREDNA ZMAGA ČLANOV

DRUGA ZAPOREDNA ZMAGA ČLANOV

Potem, ko smo v tretjem krogu zabeležili prvo zmago, je bila zmaga v Zagorju ob Savi skoraj da nujna, da smo potrdili težko prigarane prve tri točke. Vedeli smo, da je nasprotnik trda in neugodna ekipa, kar se je tudi pokazalo na tekmi. Kljub zaostanku z 1:0 nam je tekmo uspelo obrniti v našo korist in na koncu popolnoma zaslužena zmaga.

Prvi polčas je minil brez zadetkov. V prvih 15. minutah smo prevladovali na igrišču in bi si zaslužili vodstvo ampak žoga ni hotela v mrežo. V zadnjih 5. minutah pa je sledil manjši padec v igri, kar pa domačini, na našo srečo, niso izkoristili.

So pa izkoristili prvo akcijo v drugem polčasu in že nekaj sekun po sodnikovem žvižgu povedli z 1:0. Kapetan domačinov, Janez Dolinšek, je podal do samega Tima Lipovška, ki je takoj ustrelil proti golu in zadel za 1:0. Hitro vodstvo domačinov pa naših fantov ni zmedlo, saj so še v isti minuti izenačili. Jurij Kikelj je izvajal kot. Podal je do Nejca Kovačiča, ta pa do Mateja Mohoriča, ki je bil sam pred golom in zadel za 1:1. V nadaljevanju so se naši fantje zbrali in bili boljši tekmec na igrišču.

V 27. minuti se je Roku Beštru izplačala agresivnost v obrambi. V na videz nenevarni situaciji je izbil žogo neprevidnemu domačemu kapetanu in zadel za 1:2. Vodstvo smo obdržali do zadnjih dveh minut, ko je Tine Šturm, po slabi podaji domačega vratarja Jakoba Kralja, ukradel žogo in jo podal Nejcu Kovačiču, kateremu ni bilo težko povišati vodstva na 1:3.

Po prejetem tretjem zadetku, so domačini poskusili z vratarjem v polju, a je Rok Bešter ponovno ukradel žogo domačinom in z zadetkom čez celo igrišče potrdil zmago.

Po štirih odigranih krogih smo trenutno na 5. mestu, vendar le tri točke za vodilnim Dobovcem, vendar že 6 točk pred šesto uvrščeno ekipo Mlinš. V petek, zaradi reprezentančne akcije v Kazakhstanu, tekem ni na sporedu, že naslednji teden bomo na domačem terenu lovili nove tri točke. V goste prihaja Sevnica.

POSTAVI:

KMN Oplast Kobarid

1 – Tomaž Ivančič (V), 24 – Nik Logar (V)(K), 5 – Anže Širok, 7 – Tian Uršič, 8 – Rok Urbančič, 9 – Blaž Plesničar, 10 – Nejc Kovačič, 17 – David Lah, 18 – Leon Korošec, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 25 – Jurij Kikelj, 77 – Tine Šturm

Trener: Matej Kavčič

ŠD Mlinše

1 – Jakob Kralj (V), 16 – Žiga Menard (V), 3 – Vid Kos, 8 – Lovro Trdin, 17 – Urban Pirnat, 20 – Jure Mezek, 22 – Tim Lipovšek, 23 – Mark Ceglar, 33 – Kristijan Šmid, 40 – Nik Smrkolj, 42 – Žiga Jerman, 52 – Alen Kvartič, 55 – Janez Dolinšek (K), 77 – Luka Klančišar

Trener: Gregor Ceglar

SODNIKA: Matjaž Koritnik, Sebastijan Dimic

ZADETKI:

1:0       Tim Lipovšek (21′)

1:1       Matej Mohorič (21′)

1:2       Rok Bešter (27′)

1:3       Nejc Kovačič (38′)

1:4       Rok Bešter (39′)

KARTONI:

Rumeni: Matej Mohorič (20′), Lovro Trdin (22′), Nejc Kovačič (23′), Anže Širok (30′)

Rdeči: /

IZJAVI PO TEKMI:

Matej Kavčič, trener Oplasta:

»Mislim, da smo se kar dobro pripravili na gostitelja. Vemo, da je to kar trda in težka ekipa. V prvih 15. minutah smo prevladovali, v zadnjih petih minutah prvega polčasa pa smo malo padli, kar so domačini izkoristili. Imeli so nekaj takih priložnosti, ki si jih nebi smeli dovoliti, tako da kar se tega tiče nismo bili najbolj zadovoljni. V drugem polčasu smo dobili gol že po nekaj sekundah, tako da smo se malo bali. Na srečo smo takoj izenačili. Skozi celotno srečanje pa smo bili boljši in zasluženo zmagali.«

Janez Dolinšek, kapetan Mlinš:

»Niman nič kaj pametnega povedati po takšni tekmi. Čestitam gostom za zmago. Nam se je na žalost ponovila ista situacija že na četrti zaporedni tekmi. Ponavljajo se nam osnovno šolske napake. Namesto, da tekmo mirno odigramo do konca, si jo mi sami zakompliciramo. In to je pripeljalo do končnega rezultata. Ampak sezona je dolga. Mogoče slab štart in dober konec. Mi delamo naprej, nič ni izgubljenega. Čez 14 dni je nova tekma.«

KMN Oplast Kobarid