PO PTUJU PADEL ŠE SILIKO

PO PTUJU PADEL ŠE SILIKO

Naši so odigrali drugo tekmo v 5 dneh. Drugo na gostovanju. Tokrat so igrali zaostalo tekmo 12. kroga 1. SFL, proti Siliku. Po dobri predstavi in zmagi v petek na Ptuju so blesteli tudi tokrat in zasluženo premagali Siliko v gosteh. Po bolezni se je vrnil Gregor Kos, tako da je imel trener Tesko na voljo enega igralca več. Na žalost, pa se je poškodoval Aljaž Kusterle (zvin gležnja), ki bo nekaj časa izven pogona. Seveda mu želimo čim prejšnje okrevanje.

Naši so tekmo začeli pogumno od prve minute in bili boljši nasprotnik od domačinov, ter tudi povedli. V 15. minuti je Anže Širok na sredini igrišča prestregel žogo ter v samostojni akciji zadel, za 0:1, v daljši vratarjev kot.

Vodstvo pa na žalost ni trajalo dolgo, saj je že minuto kasneje izenačil Aljaž Končan. Naši pa se niso predali, ampak so odgovorili ekspresno. V 17. minuti je Marko Mohorič, iz kazenskega prostora, podal Nejcu Kovačiču, ki je takoj sprožil in med nogama zadel za novo vodstvo naših. 1:2 je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Tudi v drugem polčasu so naši nadaljevali tako, kot so v prvem končali. Že v prvi pravi akciji so povišali rezultat na 1:3. Nejc Kovačič je podal do Marka Mohoriča, ki je preigral obrambnega igralca in zadel.

V 32. minuti pa smo videli gol našega vratarja Denija Krivca, kar je bil vrhunec včerajšnje odlične predstave naše ekipe. Domačini so izvajali avt. Tod Ciuha je podal v kazenski prostor, Deni Krivec pa je prestregel žogo in s takojšnjim strelom čez celo igrišče zadel pravi eurogol za 2:4.

Domačini so po zaostanku z dvema goloma začeli igrati z vratarjem v polju. V 38. minuti jim je uspelo znižati rezultat na 3:4. V zadnjih dveh minutah smo gledali napeto tekmo, vse dvome o zmagovalcu pa je razblinil Anže Širok v 40. minuti. Deni Krivec je mojstrsko podal čez celotno igrišče do Široka, ki je zadel za končnik 3:5 in zasluženo zmago naših.

Prav vsi igralci si zaslužijo pohvalo za prikazano predstavo, vnovič pa je blestel Deni Krivec, ki je izjemno branil skozi celotno tekmo.

V petek, 22.1.21, naši igrajo domačo tekmo. Nasprotnik pa je neugodna ekipa KMN Bronx Škofije. A naši so v zadnjih dveh tekmah pokazali, da se forma dviguje, zato upravičeno pričakujemo nove tri točke in nov skok navzgor na prvenstveni lestvici.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 4 – Rok Hrast, 5 – Aljaž Kusterle, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Anže Kavčič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 29 – Gregor Kos, 77 – Dani Vulikić (K)

SILIKO VRHNIKA:

12 – Maks Vidmar (V), 25 – Nejc Berzelak (V), 2 – Nikola Jandrić, 4 – Miha Car, 6 – Jure Suban, 7 – Admir Ćosić, 8 – Tod Ciuha, 11 – Blaž Končan, 13 – Žan Janež, 14 – Max Vesel, 22 – Alan Muatagić, 47 – Aljaž Končan (K)

SODNIKA:

Perič Močnik Aleš, Igor Maksimović

STRELCI:

0:1      Anže Širok (15′)

1:1      Aljaž Končan (16′)

1:2      Nejc Kovačič (17′)

1:3      Marko Mohorič (21′)

2:3      Tod Ciuha (21′)

2:4      Deni Krivec (32′)

3:4      Tod Ciuha (38′)

3:5      Anže Širok (40′)

KARTONI:

RUMENI: Aljaž Končan (29′), Anže Širok (30′)

RDEČI: /

IZJAVA PO TEKMI:

Zoran Tesko, trener Oplasta:

»Če se prav spomnimo, smo na začetku prvenstva napovedovali, da bomo januarja pravi. Saj rabimo čas za uigravanje. To dokazujeta tudi tekmi proti Ptuju in včeraj proti Siliku. Fantje so pokazali, da znajo igrati. Forma se dviguje iz tekme v tekmo, kar je tudi prav, saj je težko biti celo sezono v top formi. Če sem prej jamral, da je slaba udeležba in da pristop na treningih ni pravi, je seda prav, vse skupaj pohvalim glede tega. Seveda se nam pozna tudi naš novi-stari član Nejc Kovačič. Ne smemo pa mimo tega, da je Krivec, na teh dveh tekmah, v vratih več kot odlično nadomestil Nika Logarja. Do konca prvenstva nas čaka še dosti tekem, vesel bi bil če bi se čim prej pridružila še Jure Uršič in Dražen Žarić. Potem bi ekipa bila kompletna in bi bili sigurno v igri za oba finala.«