ZORAN TESKO – PO KONČANEM FINALU POKALA TERME OLIMIA

ZORAN TESKO – PO KONČANEM FINALU POKALA TERME OLIMIA

Po tehtnem premisleku ožje uprave in strokovnega tima, smo se nasprotno od ostalih treh uvrščenih ekip na finalni turnir, odločili, da se odpravimo v Podčetrtek šele v soboto na dan polfinalne tekme. V preteklosti se je namreč vedno zgodilo tako, da smo izpadli že v polfinalu, če smo se na turnir odpravili dan poprej.

Tako se je ekipa odpravila iz Kobarida dopoldne ob 10.30. V Ljubljani se je ekipa ustavila na kosilu in potem nadaljevala pot na prvo tekmo polfinala pokala Slovenije.

Kot je že vsem znano je naši ekipi žreb v polfinalu naklonil ekipo Siliko iz Vrhnike. Ekipi sta se dobro poznali, tako da velikih skrivnosti ni bilo. Da smo se dobro pripravili na polfinale se je pokazalo na sami tekmi in zmagali z rezultatom 4 : 1. Prevladovali smo skozi celo tekmo, fantje so se fanatično borili in kontrolirali rezultat do zadnjega piska, ter se zasluženo uvrstili v veliki finale pokala Slovenije.

Po tekmi so se fantje na kratko poveselili z našimi zvestimi navijači, ki so se res zbrali v lepem številu in si skupaj z njimi pogledali še drugo polfinalno tekmo med Dobovcem in Sevnico. Zmagala je pričakovano favorizirana ekipa turnirja Dobovec.

Ker nas je drugi dan čakal veliki finale, smo se odpravili takoj v hotel na prepotreben počitek. To pa je bil tudi začetek več urnega dela za našega zvestega fizioterapevta Miho Rustjo, da igralce čim bolje pripravi za nedeljski finale in verjemite da je imel delo do poznih jutranjih ur.

Druga tekma, oziroma finale se je tako začelo in spet se je pokazalo da smo dobro pripravljeni. Fantje so odigrali dobro tekmo, vendar moramo priznati da je ekipa Dobovca trenutno boljša ekipa. Imajo dobre posameznike, ki imajo za seboj vrsto močnih tekem. Zgubili smo z rezultatom z 4 : 0. Nimam kaj očitat igralcem, borili so se do konca in lahko rečem da so v obeh tekmah dali vse od sebe.

Za zaključek bi rad povedal tisto, kar sem tudi trdil ko sem prevzel ekipo. Ekipa zna in zmore igrat v obeh finalih. Tako pokalnem kot tudi prvenstvu. To so dokazali že z uvrstitvijo na prvi letošnji finale, drugi je še v igri. Bo težje, saj se je Litija zelo okrepila.

Toda z malo sreče se vse da, s takim pristopom in borbenostjo. Z zbranostjo tako v obrambi kot tudi napadu lahko premagamo vsakogar. Pokazali ste da znate igrat, da se obnašate kot pravi profesionalci na in ob igrišču. Zadržite to…

Hvala Miha Rustja, da si na vrat na nos prišel v poznih večernih urah in pripravil igralce še za finale…..

Hvala upravi ki nas podpira…..

Hvala Saša Leban, ker si bil zraven in podelil kakšen koristen nasvet, saj najbolj poznaš fante….

Hvala Primož Zorč da si bil z nami na obeh tekmah in na tvojih nasvetih…

Hvala Borut Čopi da nas strežeš spredaj in zadaj….

Posebna hvala pa našim zvestim navijačem, ki ste prišli na drugi konec Slovenije in nas glasno podprli tako v polfinalu kot finalu….

Ta turnir brez vas ne bi bil to kar je bil….

Skratka hvala vsem, ki ste bili tako ali drugače zraven…. »

Zoran Tesko