ZMAGA V VELIKIH LAŠČAH

ZMAGA V VELIKIH LAŠČAH

Po porazu z Bronxom in Mlinšami, ter remiju z Litijo je končno prišla tudi nujno potrebna zmaga. Naši so gostovali v Velikih Laščah, proti zadnje uvrščeni ekipi Dobrepolja. Vsak nasprotnik si zasluži spoštovanje, ampak zmaga je bila tokrat nujna. Domačini so se izkazali kot trd in neugoden tekmec, a je našim uspelo doseči to, po kar so šli v Velike Lašče. Tri točke so odšle v Posočje.

Po začetni nervozi in dveh lepih priložnostih domačinov, so naši povedli v 12. minuti. Rok Bešter je prestregel žogo, preigral nasprotnikovega igralca, oddrvel v nasprotni napad in neubranljivo zadel v zgornji kot gola. Oplast je povedel z 0:1, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Do drugega zadetka za naše smo čakali do 28. minute, strelec pa ponovno Rok Bešter. Marko Mohorič je, na levi strani, izvajal prosti strel. Podal je do Roka Beštra, ki je takoj ustrelil proti golu, a mu je nasprotni igralec strel blokiral. Žoga se je odbila nazaj do Andreja Mohoriča, ki jo je podal nazaj Roku. Ta je preigral obrambnega igralca in zadel za 0:2.

V 31. minuti je, s svojim prvim letošnjim zadetkom, vodstvo še povišal Anže Širok, ki je prejel podajo Marka Mohoriča, se otresel obrambnega igralca in takoj sprožil proti golu za 0:3. Za piko na i pa je poskrbel Dani Vulikić, ki je po podaji Marka Mohoriča, s strelom od daleč zadel za 0:4.

Dobrepolje so sicer dosegle častni zadetek, a zmaga naših praktični nikoli ni bila vprašljiva. Trener Tesko je tako lahko, na koncu tekme, dal priložnost tudi igralcem, ki so do sedaj igrali bolj malo.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

24 – Nik Logar (V) (K), 30 – Martin Žbogar (V), 4 – Rok Hrast, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Anže Kavčič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić

FUTSAL KLUB DOBREPOLJE:

1 – Matej Babnik (V)(K), 99 – Luka Đorđević (V), 3 – Damjan Ilić, 7 – David Erčulj, 9 – Žan Marolt, 10 – Matevž Klinc, 14 – Gal Škulj, 17 – Urban Pirnat, 18 – Alen Blatnik, 19 – Primož Žnidaršič, 21 – Lazar Đorđević, 33 – Nejc Albreht, 72 – Rok Vidic, 77 – Žiga Andolšek

SODNIKA:

Simon Todorović, Dejan Veselič

STRELCI:

0:1       Rok Bešter (12′)

0:2       Rok Bešter (28′)

0:3       Anže Širok (31′)

0:4       Dani Vulikić (36′)

1:4       Damjan Ilić (38′)

KARTONI:

RUMENI: Primož Žnidaršič (28′), Rok Hrast (34′), Marko Mohorič (35′)

RDEČI: /

IZJAVA PO TEKMI:

Rok Bešter, strelec dveh zadetkov za Oplast:

»Na tekmo smo odšli zelo motivirani, s ciljem, da domov prinesemo vse tri točke. Glede na zadnje tekme, imamo kar precej težav z realizacijo. Ustvarjamo si sicer veliko priložnosti, ki pa jih, na žalost, ne izkoristimo. Tudi tokrat smo začeli v nekakšnem krču, nismo bili najbolj zbrani, zato so si gostje priigrali dve lepi priložnosti, ki pa jih na srečo niso izkoristili. Ko pa smo prišli do vodilnega zadetka, smo dobili dodatni zagon. V drugem polčasu smo hitro zadeli še enkrat in nato nadzorovali potek tekme ter jo mirno pripeljali do konca. Vesel sem, da smo si kljub preteklim, neuspešnim tekmam zbistrili glave, stopili skupaj ter spodbujali drug drugega. To se je odražalo tudi v sami igri. Zahvaljujem se ekipi FK Dobrepolje za dobro in pošteno igro ter jim privoščim vse najboljše v nadaljevanju sezone.

KMN Oplast Kobarid