ZMAGA PROTI DOBREPOLJU

ZMAGA PROTI DOBREPOLJU

Kot so povedali že po tekmi z Mlinšami so naši odšli, na gostovanje v Dobrepolje, z enim samim ciljem. In ta je bil zagotoviti si nove tri točke za mirnejše nadaljevanje prvenstva. In to je našim tudi uspelo. Po manjših začetnih težavah, zaradi dokaj agresivne obrambne igre domačinov, so naši le povedli. Po drugem zadetku, kljub znižanju domačinov, pa zmaga nikoli ni bila vprašljiva.

Naši so povedli v 14. minuti, ko je Vanč Florjančič lepo podal Daniju Vulikiću, ki je sprožil »s prve« in premagal domačega vratarja. Le dve minuti kasneje smo že povišali prednost. Za 2:0 je zadel Nejc Kovačič. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu so naši v 26. minuti doživeli manjši šok, saj so domačini znižali prednost na 1:2. Po podaji Kevina Strnada je zadel Denis Gale. Nik Logar je strel sicer že ubranil, a se mu je žoga izmuznila v mrežo. Naši so se po prejetem golu ekspresno pobrali in do konca tekme zadevali le še oni. Še v isti minuti je zadel Andrej Mohorič, ki se je po podaji Mateja Mohoriča, lepo otresel obrambnega igralca in neubranljivo zadel za 1:3. Isti igralec je 5. minut kasneje povišal na 1:4. Nejc Kovačič je, na kratko, podal do Roka Beštra, ki je močno ustrelil proti vratom, a je domači vrata strel ubranil. Žoga se je odbila do Andreja, ki jo je le potisnil v gol.

Do konca tekme smo videli še dva zadetka. Prvega je prispeval Rok Bešter, ki je najprej izbil žogo, a le do nasprotnega igralca. Rok pa ni popuščal in je z veliko borbenostjo še enkrat osvojil žogo in zadel. V predzadnji minuti pa smo videli še avtogol domačinov za končnih 1:6.

Popolnoma zaslužena zmaga naših. Druga zaporedna, ki nas je, sicer s tekmo več, potisnila na tretje mesto na lestvici. Sedaj za naše sledi 14 dnevni tekmovalni premor. Futsal pa se v kobariško dvorano vrača 29.10, ko pri nas gostuje Ptuj. Cilj bo spet isti – na domačem terenu osvojiti vse tri točke.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 8 – Vanč Florjančič, 10 – Nejc Kovačič, 11 – Tilen Leban, 14 – Andrej Mohorič, 17 – David Lah, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić (K)

Trener: Matej Kavčič

FUTSAL KLUB DOBREPOLJE:

1 – Matej Babnik (V)(K), Luka Đorđević (V), 3 – Damjan Ilić, 7 – Tomaž Pustotnik, 8 – Miha Babič, 10 – Matevž Klinc, 11 – Kevin Strnad, 17 – Urban Pirnat, 19 – Primož Žnidaršič, 20 – Denis Gale, 33 – Nejc Albreht, 72 – Rok Vidic, 77 – Žiga Andolšek

Trener: Danijel Kaljevič

SODNIKA:

Sebastjan Dimic, Jože Barkovič

STRELCI:

0:1       Dani Vulikić (14′)

0:2       Nejc Kovačič (16′)

1:2       Denis Gale (26′)

1:3       Andrej Mohorič (26′)

1:4       Andrej Mohorič (31′)

1:5       Rok Bešter (32′)

1:6       Damjan Ilič (39′)(ag)

KARTONI:

RUMENI: Rok Hrast (12′), Rok Bešter (17′), David lah (26′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Nik Logar, vratar Oplasta:

»Tekma je bila zelo zahtevna. Domačini so se nam dobro postavili po robu. Na žačetku smo imeli določene težave. Nikakor nismo mogli izvoziti žoge iz obrambe, ker so bili domačini zelo agresivni. Nato smo začeli to obvladovati, domačine smo dobro kontrolirali in začeli prihajati do priložnosti. Zabili smo dva gola in potem mirno naprej peljali tekmo. Sedaj imamo 14 dni pavze, ker smo prosti naslednji krog. Treba bo trenirati in popraviti napake v igri. Nato nam v goste prihaja Ptuj in treba se bo pripraviti na njih. Sedaj je za nami pozitivni niz in na tem moramo delati.«

Dani Kaljevič, trener Dobrepolja:

»Močna tekma. Ekipi sta precej izenačeni. Do drugega zadetka smo bili boljši nasprotnik. Drugi zadetek pa nas je malo presekal. Vseeno smo se v drugem polčasu vrnili, zabili gol, potem pa je tisti eurogol prevesil tehtnico na stran Oplasta. Čestitam nasprotniku. Igrali so pošteno. Igra je bila zelo fer. Gremo naprej. V naslednjem krogu igramo proti Ptuju. Delamo naprej. Točke pa bodo prišle, ko bomo sestavili dva dobra polčasa.«

KMN Oplast Kobarid