ZA NAMI SO PRVE PRIJATELJSKE TEKME

ZA NAMI SO PRVE PRIJATELJSKE TEKME

Ta teden smo videli na delu 3 naše selekcije. Selekciji U11 in U13 sta se v četrtek, 11.6, pomerili z vrstniki iz NK Tolmin. Trener ekip U11 in U13, Nik Logar je po tekmah s Tolminom povedal:

»V četrtek, smo se s selekcijo U11/U13 odpravili na prijateljsko tekmo v Tolmin, kjer smo ločeno igrali proti ekipama NK Tolmina U11 in U13. Rezultat tekem ni bil v prvem planu, vendar so fantje dokazali da so proti svojim vrstnikom, ekipi U11 iz NK Tolmin, v nekaterih segmentih igre boljši, v drugih pa malo slabši. Poizkusili smo nekatere nove stvari, katere delamo na treningih. Proti ekipi NK Tolmin U13 pa se je poznala predvsem razlika v fizični moči. So me pa fantje presenetili, saj so se poizkusili dokazati, čeprav so bili fizično kar precej šibkejši. Vendar so vseeno dali vse od sebe in se borili do zadnjega atoma moči. Zagotovo smo se, tako igralci kot jaz, iz teh tekem kar nekaj naučili. Meni so tekme dale nekakšne smernice za naprej. Predvsem so bile pokazatelj, v katerih segmentih igre moramo največ narediti in trenirati. Še enkrat bi rad pohvalil vse moje igralce, saj so zelo izkazali in prikazali lepo igro z obilico požrtvovalnosti.«

Včeraj pa so, prijateljsko tekmo na Škofijah, odigrali igralci mešane selekcije U17 in U19, ki so se pomerili z FC Bronxi. Tudi tukaj je bil rezultat postranskega pomena za obe ekipi. Po tekmi je trener naše ekipe, Dani Vulikić, povedal:

»Mešana ekipa fantov U-17/U-19 je v soboto gostovala na Škofijah, kjer so odigrali prijateljsko tekmo z FC Bronx. Igralo se je 3 po 20 minut, tako da je bilo priložnosti za igro dovolj za vse, glede na pavzo zaradi Covid-19 mogoče še celo preveč. Zadnjo tretjino sta ekipi po dogovoru za vsak prekršek streljali 10 metrovke in obe ekipi zapravili po eno priložnost za zadetek. Rezultat tekme tokrat ni bil v ospredju, pač pa je bila to super priložnost za uigravanje in izvedbo nekaterih situacij, ki jih treniramo. Fantje so na pravi poti, treniramo 3x tedensko in z udeležbo ter pristopom na treningih sem zadovoljen. Treba pa bo vložiti še veliko truda in odrekanj, da se bodo pokazali rezultati, ki so jih fantje sposobni doseči.«

Naj še enkrat spomnimo, da bodo v torek, 16.6, svoje tekme proti vrstnikom iz NK Tolmin odigrali tudi naši najmlajši igralci iz selekcij U7 in U9.

KMN Oplast Kobarid