ZA KONEC REDNEGA DELA PRVA DOMAČA ZMAGA

ZA KONEC REDNEGA DELA PRVA DOMAČA ZMAGA

Na zadnji tekmi v rednem deli sezone so naši dosegli prvo domačo zmago letos. Ekipa je ponovno nastopila močno oslabljena. Na to, da manjkata Jure Uršič in Nik Logar smo se že navadili, tokrat pa so manjkali še Marko Mohorič (kartoni), Rok Bešter (poškodba), Aljaž Kusterle (poškodba) in Dražen Žarić, ki je zaradi poškodbe ahilove tetive že zaključil sezono. Kljub vsem težavam, pa zmaga nikoli ni bila vprašljiva. Borbeni gostje so našim povzročali nemalo težav, a so naši vseeno suvereno prišli do prve letošnje domače zmage. Omeniti pa velja, da je za prvo ekipo debitiral Tilen Leban.

Na začetku tekme so se fantje kar mučili z agresivno obrambo, a so kmalu začeli držati vse vajeti igre v svojih nogah. Gostje do sicer imeli svoje priložnosti, a niso bili natančni.

Naši so povedli v 15. minuti. Dani Vulikić je na levi strani lepo ustavil žogo in jo natančno podal v kazenski prostor gostov, kjer je bil najspretjenši Andrej Mohorič, ki je zadel za zasluženo vodstvo domačih.

Na naslednji gol smo čakali do 18. minute. Nejc Kovačič je izvedel solo prodor, preigral dva nasprotnikova igralca in z razdalje postavil izzid polčasa.

V drugem polčasu smo videli šeen gol v mreži gostov, strelec pa ponovno Nejc Kovačič. Dani Vulikić je izvajal kot in podal Nejcu, ki je sprožil s prve in presenetil nasprotnikovega vratarja.

Redni del 1. SFL je tako končan. V končnici pa bo naš nasprotnik FC Litija. Težak nasprotnik a tudi premagljiv. Nenazadnje so naši letos dvakrat dokazali, da z Litijo lahko igrajo. Obakrat so tudi povedli z dvema goloma razlike. V Kobaridu je Litiji nato uspelo izenačiti, v prejšnjem krogu v Litiji pa zmagati.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 30 – Peter Benedejčič, 4 – Rok Hrast, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 13 – Tilen Leban, 14 – Andrej Mohorič, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 77 – Dani Vulikić (K)

FC DOBREPOLJE:

1 – Matej Babnik (V) (K), 3 – Damjan Ilić, 5 – Tevž Ivanjko, 8 – Miha Babič, 10 – Matevž Klinc, 14 – Gal Škulj, 17 – Urban Pirnat, 19 – Primož Žnidaršič, 20 – Tomaž Pustotnik, 21 – Lazar Đorđević, 23 – Matic Babič, 33 – Nejc Albreht, 77 – Žiga Andolšek

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

1:0    Andrej Mohorič (15′)

2:0    Nejc Kovačič (18′)

3:0    Nejc Kovačič (24′)

KARTONI:

RUMENI: Andrej Mohorič (23′), Tomaž Pustotnik (39′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Nejc Kovačič, igralec Oplasta:

»Današnjo tekmo smo začeli dokaj zaspano. Ekipa Dobrepolje nas je dobro prijela v obrambi, čez celotno igrišče. Malo so nas presenetili in od začetka smo imeli kar nekaj težav s tako agresivno igro. Rabili smo nekaj minut, da smo se pobrali, nato pa nam je počasi steklo. Postali smo tudi bolj čvrsti v obrambi. Uspelo nam je izkoristiti nekaj protinapadov in s tem smo prišli tudi do prvega zadetka, po kateremu se je igra malo umirila. Mi smo prevzeli pobudo in si že v prvem polčasu priigrali lep rezultat. Drugi polčas smo začeli suvereno in brez kakšnih večjih težav smo tekmo pripeljali do konca in zasluženo zmagali.«

Mark Prosič, vratar Oplasta:

»Mislim, da smo danes odigrali eno solidno tekmo, sploh glede na to, da nam je kar nekaj igralcev manjkalo. Začeli smo dokaj v redu. Imeli smo dve, tri priložnosti a nismo zadeli. Imeli smo tudi malo sreče, saj bi lahko tudi dobili kakšen gol. Nato pa smo zadeli, dokaj hitro povedli z 2:0 in umirjeno pripeljali polčas do konca. V drugem polčasu so gostje začeli zelo visoko. Imeli smo kar nekaj težav a smo na srečo zadeli ta tretji gol, kateri nas je malo bolj sprostil, nasprotnika pa umiril. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca in osvojili tri točke. Sedaj igramo z Litijo, ki je na lestvici na tretjem mestu. Upam, da bosta to dve dobri in močni tekmi, predvsem pa, da napredujemo mi in da pokažemo, da si zaslužimo polfinale.

Dani Kaljević, trener FC Dobrepolje:

»Odigrali smo eno boljših tekem, predvsem v obrambi. Z obrambo sem zadovoljen, na žalost pa je neučinkovitost to, kar nas negativno krasi v celotni sezoni. Ne zabijemo gola in težko je zmagati v futsalu, če ne zadeneš. Vesel sem, da smo letos nastopali v 1. SFL. Naši mladi fantje so dobili prepotrebne izkušnje, mi kot klub pa obljubljamo, da se bomo ekspresno vrnili v prvo ligo. Razlika med ligama je ogromna in res si želimo igrati v 1. SFL.«

KMN Oplast Kobarid