V KOBARIDU ZMAGA SEVNICE

V KOBARIDU ZMAGA SEVNICE

V petek smo spremljali prve letošnje tekme v 1. SFL. Igral se je 10. krog, nasprotnik pa ekipa Sevnice, ki je pred tekmo zasedala 9. mesto na lestvici. Naši so šli odločno na zmago, a so bili na koncu gostje srečnejši in so se veselili treh točk.

Že pred tekmo, so naši doživeli šok, saj so zaradi službenih obveznosti ostali še brez obeh vratarjev, kapetana Nika Logarja in Denija Krivca, tako da je moral med vratnice vratar ekipe U19, Martin Žbogar, ki je tako doživel krstni nastop v prvi ligi. Poleg že omenjenih Logarja in Krivca ni bili v ekipi niti, že dalj časa odsotnih Jureta Uršiča in Dražena Žariča. Manjkal pa je tudi Gregor Kos. Manjkal pa je tudi trener Zoran Tesko, tako da je ekipo vodil Primož Zorč. Vlogo kapetana pa je prevzel Dani Vulikić. Naj omenimo še, da tokrat še ni imel pravice igrati Nejc Kovačič, ki se je vrnil v domači klub po nekaj mesecih igranja v Italiji.

Gostje so povedli že v tretji minuti, s prvim strelom. Uroš Martič je, po samostojnem prodoru, ustrelil proti golu Oplasta. Žoga je zadela Roka Beštra in ravno toliko spremenila smer, da je presenetila domačega vratarja. Na naslednji zadetek smo čakali do 8. minute, ko si je Sebastijan Drobne izmenjal dvojno podajo z Gregorjem pešcem in neubranljivo zadel za 0:2. V 13. minuti je bilo že 0:3. Denis Kneževič se je otresel obrambnega igralca in neubranljivo zadel. Kanček upanja za Oplast je prišel v 15. minuti, ko je, po podaji Aljaža Kusterleta, zadel Anže Širok. Že minuti kasneje pa so gostje iz četrtega strela zadeli še četrti gol. Strelec pa Jan Nečemer. 1:4 je bil tudi rezultat polčasa, kjer lahko rečemo, da so naši igrali in nizali priložnosti, gostje pa se branili in zadevali.

V drugem polčasu, natančneje v 25. minuti, je na 2:4, s strelom od daleč, znižal Dani Vulikić. Na žalost pa to ni bilo dovolj za preobrat. Gostje so do konca tekme zadeli še dvakrat. V 27. minuti je na 2:5 povišal Denis Knežević, končni rezultat, pa je v 33. minuti, z izjemnim golom, postavil Uroš Martič.

Naši so s tem porazom padli na 9. mesto, ki ne zagotavlja nastopa v končnici.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Peter benedejčič (V), 30 – Martin Žbogar (V), 4 – Rok Hrast, 5 – Aljaž Kusterle, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Anže Kavčič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić (K)

KMN SEVNICA:

13 – Denis Govekar (V), Matej Zakšek (K), 3 – Tilen Lužar, 6 – Teo Podlesnik, 7 – David Pipan, 9 – Denis Kneževič, 10 – Sebastijan Drobne, 15 – Domen Krnc (K), 17 – Uroš Martič, 19 – jan Nečemer, 22 – Gregor Pešec

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

0:1        Uroš Martič (3′)

0:2        Sebastjan Drobne (8′)

0:3        Denis Kneževič (13′)

1:3        Anže Širok (15′)

1:4       Jan Nečemer (16′)

2:4       Dani Vulikić (25′)

2:5       Denis Kneževič (27′)

2:6       Uroš Martič (33′)

KARTONI:

RUMENI: Denis Kneževič (4′), Domen Krnc (4′), matej Mohorič (25′), Sebastijan Drobne (31′), Aljaž Kusterle (31′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Dani Vulikić, kapetan Oplasta:

»Borili smo se, kolikor se je le dalo. Poskusili smo iztržiti vse tri točke, ampak ni sem nam izšlo. Tako kot treniramo, takšen je potem tudi rezultat na petkovih tekmah. Čestitke Sevnici za pošteno tekmo in zmago. Šlo se je za 8. mesto in s tem izogib dodatnim kvalifikacijam. Točke bomo morali iskati drugje. Videli bomo tudi, kako bomo sestavili ekipo. Skozi celotno sezono so neke težave s poškodbami, Covidom in službami. Bomo videli kaj bo na koncu.«

Primož Zorč, trener Oplasta

»Sevnica ni bila toliko boljša, kot kaže rezultat. Naši fantje so dobro odigrali to tekmo, malo je manjkalo kvalitete pri zaključkih akcij in malo v obrambi. Sevnica je dokaj lahko prišla do teh šestih golov. Računali smo na kaj več ampak imamo veliko težav s Corona virusom. Praktično nam manjka pol ekipe. Igralci so v službah in ne smejo igrati za klub. Prvenstvo je dokaj čudno a mi gremo naprej in upamo na boljše čase.«

Jože Gačnik, trener Sevnice

»Za nas so to zelo pomembne točke. Kljub temu, da so bili domačini oslabljeni smo vedeli, da bo tekma težka. So borbena ekipa, ki ima izkušene igralce. Sploh prvi polčas je bil napet. Povedli smo ampak vsakič, ko nam je to uspelo povesti za tri gole so oni znižali na dva gola. Tako da je bila tekma res intenzivna. Veliko je bilo napak na obeh straneh. Mi smo zadeli iz večine priložnosti in zasluženo zmagali.

KMN Oplast Kobarid