U19 V POLFINALU!

U19 V POLFINALU!

Naša ekipa U19 je tam, kjer je, še kak teden nazaj, ni videl skoraj nihče – v polfinalu državnega prvenstva. Povsem zasluženo in to na kakšen način – z zadetkom v 39. minuti srečanja v Zagorju.

Po prvi tekmi v Kobaridu, ki smo jo dobili z rezultatom 5:3, so fantje začeli verjeti, da se lahko uvrstijo v polfinale. In to jim je tudi uspelo. Sicer so nas držali v negotovosti do zadnjih minut, kljub temu, da bi lahko potnika v polfinale odločili že veliko prej, saj so imeli v drugem polčasu veliko priložnosti za zadetek, a žoga ni hotela v mrežo.

Kar ni uspelo “med” tekmo, je uspelo v zadnji minuti srečanja. Leon Korošec je izkoristil podajo Bora Šulina in zadel za, na koncu, zelo sladek poraz z 1:2. Poraz, ki je enak zmagi!

Ob tej priložnosti pa bi se, v imenu igralcev in uprave kluba, radi zahvalili našim navijačem, ki so se odpravili na pot v Zagorje in bili šesti igralec naše ekipe. Brez njih bi bilo vsekakor veliko težje.

V polfinalu sledita tekmi s Silikom. Prva tekma bo 2.4 ob 15:00 v Kobaridu, povratna pa 10.4. ob 18:30 na Vrhniki. Že sedaj vabimo vse navijače, v čim večjemu  tako na domačo tekmo, kot tudi na gostovanje na Vrhniko.

POSTAVI:

KMN Oplast Kobarid

63 – Tijan Skočir (V)

69 – Dean Kuščer (V)

3 – Patrik Ivančič

7 – Tian Uršič (K)

9 – Blaž Plesničar

13 – Bor Šulin

15 – Urban Leban

19 – Matjaž Rakušček

20 – Žiga Uršič

27 – Jan Kravanja

28 – Blaž Koren

30 – Maj Ivančič

42 – Drej Cimprič

72 – Leon Korošec

Trener: Patrik Čujec

ŠD Mlinše

12 – Žiga Menard (V)

18 – Žiga Dolinšek Grošelj (V)

9 – Aljaž Vozel

11 – Vid Ocepek

13 – Žiga Ocepek

17 – Luka Sešlar

20 – Lenart Resnik

23 – Zal Danilovič (K)

39 – Gal Klopčič

42 – Patrik Božjak

52 – Tian Gobovc

69 – Matic Prašnikar

77 – Matija Pavšek

93 – Lovro Trdin

Trener: Janez Dolinšek

SODNIKA: Dejan Djukić, Jasmin Mustafić

ZADETKI:

1:0    Matija Pavšek (9′)

1:1    Žiga Ocepek (31′)

2:1    Leon Korošec (39′)

KARTONI:

Rumeni: Urban Leban (18′), Leon Korošec (24′), Žiga Ocepek (26′), Aljaž Vozel (27′), Tian Uršič (33′)

Rdeči: /

IZJAVE PO TEKMI:

Patrik Čujec, trener Oplasta

“Po pričakovanjih težka tekma. Nekaj priložnosti v napadu nismo izkoristili in to bi nas skoraj stalo polfinala. Pohvaliti pa moram fante za miren toda odločen odziv po zaostanku z 2:0.”

Tian Uršič, kapetan Oplasta:

“Na drugo tekmo četrtfinala smo odšli z dvema zadetkoma prednosti, vendar smo se zavedali, da če vsak, ki bo stopil na igrišče, ne bo dal vsega od sebe, ne bomo napredovali v polfinale. Tekma je bila pričakovano težka. Nekaj časa smo bili v podrejenem položaju, vendar pa niti za sekundo nismo nehali verjeti, da nam lahko uspe. Imeli smo tudi pravo energijo, da tekmo obrnemo sebi v prid in na koncu nam je uspelo. Za konec bi se, iz srca, zahvalil našim navijačem, ki so nas odšli podpirat v Zagorje in bi jih hkrati vabi na prvo domačo tekmo proti Siliku, v še večjem številu. Brez njih bi nam bilo bistveno težje.”

KMN Oplast Kobarid