U19 TOKRAT PREMAGALI BRONXE

U19 TOKRAT PREMAGALI BRONXE

V soboto, 4.7.2020, se je v kobariški športni dvorani odvijala povratna prijateljska tekma selekcije U17/U19 proti KMN Bronx iz Škofij. Gostje so nam vrnili »uslugo«, saj smo mi pri njih gostovali v mesecu juniju. Na tribunah se je zbralo kar nekaj gledalcev, ki so lahko uživali v res kakovostni predstavi obeh ekip.

Tekma je trajala 3 x 20 minut čiste igre. V zadnji tretjini tekme pa je vsak prekršek pomenil strel iz 10 m

Na takih tekmah rezultat seveda ni važen, treba pa je povedati, da so naši fantje, v primerjavi s prvo tekmo, naredili kar lep korak naprej. Po porazu na Škofijah (rezultat je bil 7:4 za KMN Bronx) so tokrat nasprotnike premagali s 6:4. Glede na to, da so gostje igrali s še močnejšo postavo, kot na Škofijah, je to za naše fante vsekakor vzpodbuden rezultat in dokaz, da se z resnim pristopom na treningih, da veliko napredovati.

Postava Oplasta: Nejc Žagar, Mitja Leban, Anže Kavčič, Tian Uršič, Maj Ivančič, Luka Jarc, Urban Leban, Matic Leban, Matija Bajt ter vratarja Dean Kuščer in Martin Žbogar.

Strelci za Oplast so bili: Mitja Leban, Anže Kavčič, Tian Uršič, Matija Bajt in Urban Leban.

Zadovoljen je bil tudi trener domače ekipe, Dani Vulikić, ki je po tekmi povedal:

»Če primerjam obe tekmi med seboj, moram reči, da so fantje v enem mesecu zelo napredovali, kar se je poznalo tudi na igrišču. Na tekmi je bilo prisotno veliko borbe. Videlo se je, da nobena ekipa ne želi izgubiti. Prostora za napredek je še ogromno, veliko stvari se da še izboljšati, vse pa je odvisno od fantov samih in predvsem od njihovih prizadevanj na treningih. Trenutno treniramo trikrat tedensko. S pristopom na treningih pa sem zadovoljen. Predvsem pa me veseli dejstvo, da je pri vseh prisotna želja po dokazovanju in učenju. Le tako lahko fantje napredujejo.«

Pred fanti je še dva tedna treningov, nato pa bodo odšli na zaslužen počitek.

Ob tej priložnosti, pa bi se radi iskreno zahvalili Piceriji Fedrig (gostinstvo Jernej Grahli s.p.), ki je igralce obeh ekip, po tekmi, pogostila s picami.

Zahvala pa seveda gre tudi gostom iz Škofij za pošteno tekmo.

KMN Oplast Kobarid