TUDI NA DRUGI TEKMI REMI

TUDI NA DRUGI TEKMI REMI

»Maratonska« tekma, ki je trajala skoraj dve uri in čudne sodniške odločitve. Tako bi lahko na kratko povzeli petkov primorski derbi med Bronxi in Oplastom. Sodnika sta na tekmi pokazala 10 rumenih kartonov in enega rdečega, katerega je dobil naš igralec Rok Bešter.

Na prvi zadetek smo čakali do 4. minute. Jernej Peroša je izvajal avt in ustrelil direktno na gol. Naš vratar je malo nespretno posredoval in Bronxi so povedli. Naši se na začetku niso najboljše znašli, tako da je moral trener Kavčič že v 5. minuti vzeti prvo minuto odmora.

Na izenačenje nismo čakali dolgo. V 6. minuti je izenačil Nejc Kovačič. Domačini so izvajali avt, Vanč Florjančič je prestregel žogo in jo podal do Nejca Kovačiča, ki je v nasprotnem napadu mojstrsko preigral dva obrambna igralca in z mojstrskim strelom izenačil rezultat na 1:1.

V drugem polčasu smo najprej videli tri lepe priložnosti Bronxov. Na našo srečo so bili v zaključku akcij zelo nespretni. Potem pa je sledila še čudna sodniška odločitev. Sodnik je namreč pokazal drugi rumen karton domačemu igralcu, Aleksandru Staniću, a ga je, na burne proteste domačinov, razveljavil in nato izključil našega igralca Roka Beštra. Bronxi so imeli dve minuti igralca več na igrišču ter to tudi izkoristili. Po nekaj jalovih napadih je, z razdalje 10 m, sprožil Nik Zajc in presenetil Nika Logarja.

Našim je spet uspelo hitro izenačiti. Strele pa ponovno Nejc Kovačič, ki letos igra v zelo dobri formi. David Lah je izvajal kot, Nejc Kovačič se je z lahkoto otresel svojega čuvaja ter z desno nogo matiral nemočnega vratarja Mordeja, ki je bil v zadnjih minutah, z nemogočimi obrambami, junak Bronxov.

Omeniti velja še to, da so naši imeli, 10. sekund pred koncem tekme veliko priložnost za zmago, a je bil Nejc Kovačič, na žalost, nenatančen pri strelu iz 10 m.

Druga tekma in drug remi Oplasta. Po dveh krogih imamo torej dve točki, čeprav bi si zaslužili tudi kakšno več.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 8 – Vanč Florjančič, 10 – Nejc Kovačič, 11 – Tilen Leban, 14 – Andrej Mohorič, 17 – David Lah, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić (K)

Trener: Matej Kavčič

KMN BRONX ŠKOFIJE:

1 – Alen Mordej (V), 25 – Domen Marolt (V), 44 – Andrej Baruca (V), 3 – Jernej Peroša, 5 – Davor Stanišič, 8 – Tilen Cupin, 9 – Nik Zajc (K), 10 – Aleksander Stanić, 11 – Dejan Bojkić, 14 – Nikola Ećimović, 20 – Žiga Kneževič Mrak, 33 – Marin Mandir

Trener: Damir Pertič

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

1:0    Jernej Peroša (4′)

1:1    Nejc Kovačič (6′)

2:1    Nik Zajc (28′)

2:2    Nejc Kovačič (31′)

KARTONI:

RUMENI: Aleksander Stanić (12.), Matej Mohorič (17′), Jernej Peroša (19′), Vanč Florjančič (19′), Rok Bešter (24′), Žiga Kneževič Mrak (31′), Andrej Mohorič (36′), Marin Mandir (40′)

RDEČI: Rok Bešter (26′)

Foto: Drago Perko, www.futsal.si

KMN Oplast Kobarid