REMI Z LITIJO

REMI Z LITIJO

V petek je v Kobaridu gostovala, tradicionalno neugodna Litija. Naši so tekmo pričakali močno oslabljeni. Že proti Mlinšam so manjkali Dražen Žarić, Jure Uršič in Deni Krivec. Zaradi kazni, po rdečem kartonu proti Mlinšam, je tokrat manjkal Marko Mohorič, da pa bi bile težave trenerja Teska še večje sta manjkala še poškodovana Andrej Mohorič in Gregor Kos. Na voljo smo tako imeli le 8 igralcev, ter dva iz ekipe U19.

Kljub vsem težavam, pa so naši pokazali izjemno borbo in zelo dobro predstavo. V prvem polčasu so fantje dobesedno povozili Litijo, ki je imela veliko težav z agresivno in borbeno igro naših.

Že v 3. minuti je Anže Širok mojstrsko odvzel žogo Gašperju Vrhovcu ter odbrzel v nasprotni napad. Sledila je podaja do Danija Vulikića, ki je zadel za 1:0. Po prejetem zadetku naši niso popuščali. »Nagrada« za borbenost je prišla v 11. minuti. Anže Širok je ponovno prestregel žogo, tokrat Arnonu Santosu Cassemiru. Žoga se je odbila do Roka Beštra, ki je zdrvel v protinapad in žogo podal nazaj proti Anžetu Široku. Žogo pa je, za 2:0 in rezultat polčasa, v svoj gol poslal prav Arnon Santos Cassemiro.

V drugem polčasu so Litijani pritisnili na gol Oplasta, naši pa so se uspešno branili in poskusili iz protinapadov povišati vodstvo. Imeli smo kar nekaj priložnosti, a bili v zaključkih akcij premalo zbrani ali pa nam je zmanjkalo sreče. Gostje pa so v 15. minuti drugega polčasa začeli igrati z vratarjem v polju, kar se jim je obrestovalo. Na 2:1 je znižal Gašper Vrhovec v 36. minuti. Le minuto kasneje pa je izenačil, do takrat nevidni, Johnh Lennon Felinto Silva. Kljub izenačenju so Litijani vztrajali z vratarjem/igralcem, kar bi naši lahko kaznovali, a jim je v zaključkih akcij zmanjkalo sreče.

Na koncu je neodločen rezultat kar pošten, čeprav ostaja grenak priokus, saj smo dolgo časa držali aktiven rezultat. Že jutri pa naši igrajo zaostalo tekmo z FC Bronx na Škofijah. Ubijalski tempo za naše se torej nadaljuje.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

24 – Nik Logar (V) (K), 4 – Rok Hrast, 5 – Aljaž Kusterle, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 19 – Anže Kavčič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić

FC LITIJA:

1 – Darko Ćućić (V), 14 – Igor Bratić (V), 22 – Marko Đeković, 4 – Luka Jamnik, 7 – Johnh Lennon Felinto Silva, 8 – Timotej Debeljak, 9 – Gašper Vrhovec (K), 17 – Arnon Santos Cassemiro, 18 – Patrick Osredkar, 20 – Denis Totošković, 23 – Tine Šturm, 41 – Matej Fideršek

SODNIKA:

Matjaž Koritnik, Sebastjan Dimic

STRELCI:

1:0    Dani Vulikić (3′)

2:0    Arnon Santos Cassemiro (11′) (AG)

2:1    Gašper Vrhovec (36′)

2:2    Johnh Lennon Felinto Silva

KARTONI:

RUMENI: Tine Šturm (19′), Dani Vulikić (40′)

RDEČI: /

KMN Oplast Kobarid