REMI ČLANOV Z LITIJO

REMI ČLANOV Z LITIJO

Dočakali smo prvi krog futsal lige. Vse je zanimalo, kako se bodo naši zoperstavili favorizirani ekipi iz Litije. Ekipa je namreč prenovljena, nov je tudi trener. Prenovljena pa je bila tudi ekipa Litije, ki je v super pokalu premagala prvega favorita prvenstva Dobovec. Omeniti velja, da so naši nastopili pošteno oslabljeni, saj so manjkali Andrej Mohorič, Aljaž Kusterle, Dražen Žarić in Jure Uršič.

Spremljali smo zanimivo tekmo, z veliko priložnosti na obeh straneh, na koncu pa videli delitev točk.

Po dokaj izenačeni tekmi so prvi zadeli gostje. Igor Osredkar je, v 5. minuti, izvajal kot in podal do samega Gašperja Vrhovca, ki je sprožil iz voleja in premagal domačega vratarja Nika Logarja. Približno 70 gledalcev, ki je glasno vzpodbujalo svojo ekipo, je na izenačenje čakalo do 14. minute. Nejc Kovačič je podal do Roka Beštra, ki seje sam znašel na drugi vratnici in neubranljivo zadel za 1:1, ter s tem postavil izzid prvega polčasa.

Naši v drugem polčasu niso popuščali in so bili še za odtenek bolj nevarni kot v prvem. Nejc Kovačič je iz prostega strela zadel vratnico, oba vratarja pa sta ubranila še kopico lepi priložnosti. Tako kot v prvem polčasu, so spet povedli gostje. V 32. minuti si je Gašper Vrhovec izmenjal dvojno podajo z Maticem Račičem, ter z velike oddaljenosti, s pomočjo vratnice, zadel za 1:2. Domačini se niso predali in hitro izenačili. Po prekršku Admirja Ćosića, za rumeni karton, je prosti strel izvajal Dani Vulikić in, s pravim eurogolom, matiral nemočnega vratarja gostov.

2:2 je bil tudi končni rezultat tekme. Naša prenovljena ekipa je pokazala pravi karakter in si je točko več kot zaslužila. Z malo sreče pa bi lahko odnesli tudi vse tri. Dober začetek, ki pa ne pomeni nič. Sedaj je treba nadaljevati v istem tempu naprej in nabirati nove točke. Prva priložnos bo že v petek, ko naši gostujejo v dvorani Bonifika v Kopru pri KMN Bronx-ih.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 8 – Vanč Florjančič, 10 – Nejc Kovačič, 11 – Tilen Leban, 17 – David Lah, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić (K)

Trener: Matej Kavčič

FC LITIJA:

1 – Nejc Urbanija (V), 25 – Nejc Berzelak (V), 3 – Vid Kos, 6 – Marko Bjelčević, 7 – Igor Osredkar, 9 – Gašper Vrhovec (K), 10 – Jediael Mota, 11 – Admir Ćosić, 15 – Domen Krnc, 19 – Allex Rezende da Silva, 20 – Matic Račič, 23 – Tine Šturm, 99 – Nejc Vrhovec

Trener: Andrej Dobovičnik

SODNIKA:

Matjaž Koritnik, Sebastijan Dimic

STRELCI:

0:1    Gašper Vrhovec (5′)

1:1    Rok Bešter (14′)

1:2    Gašper Vrhovec (32′)

2:2    Dani Vulikić (34′)

KARTONI:

RUMENI: Vanč Florjančič (18′), Admir Ćosić (34.)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

David Lah, igralec Oplasta

»Ekipa je mlada, z novimi igralci. Začeli smo znova, z novim trenerjem. Lepo pa je začeti sezono z nekim pozitivnim rezultatom. Ta nam bo dal pozitivno motivacijo za naprej. Trdo moramo delati naprej in se zavedati, da nismo s to tekmo še popolnoma nič dosegi. Rezultati bodo prišli, če bomo tako borbeni še naprej. Današnja tekma je bila živčna in trda, tudi zelo fizična. Sami smo pričakovali takšno tekmo in smo bili na to tudi dobro pripravljeni. So ekipa s kvalitetnimi posamezniki, ampak mislim, da smo jih dobro zaustavili. Liga je izenačena, vsak lahko vsakega premaga. Mi pa se ne bojimo nikogar.«

Igor Osredkar, igralec FC Litije:

»Za nami je prvi krog in vedno težko gostovanje v Kobaridu. Imeli smo težave na poti, kar se nam je poznalo. V tekmo nismo šli tako kot je treba. Kljub vsem tem težavam smo povedli, ampak zelo motiviran domačin se je boril do konca. Mi nismo bili na tistem željenem nivoju, katerega smo pokazali na tekmi super pokala. Manjkala je tista energija in poteza več. Na koncu mislim, da povsem zaslužen remi. Mi moramo delati, moramo trenirati. Smo na začetku. Vsaka tekma bo težka, saj so vse ekipe dokaj izenačene. Pozorni moramo biti nase in odpraviti napake, ki jih delamo. Domačinom pa čestitam za zasluženo točko.«

KMN Oplast Kobarid