REMI ČLANOV S SILIKOM

REMI ČLANOV S SILIKOM

V petek se je odvijala tekma med domačim Oplastom in gosti iz Vrhnike. Pred samo tekmo je obstajala bojazen, da za naše ne bodo nastopili kar trije poškodovani igralci (Jure Uršič, Dražen Žarić in Aljaž Kusterle), a so vsi trije stisnili zobe in zaigrali.

Prva peterka Oplasta je od začetka tekme močno pritisnila na nasprotnike. Tekma se je za naše začela sanjsko. Že po dobri minuti tekme smo vodili z 1:0. Rok Bešter je na desni strani odvzel žogo Muratagiću in podal do Uršiča, ki se je znašel sam pred nasprotnim vratarjem in s strelov v zgornji desni kot premagal nemočnega vratarja Berzelaka.

Žal pa prednost ni trajala dolgo. Že dobri dve minuti kasneje so gostje, na polovici Oplasta, izvajali avt. Jandrić je na kratko podal Ćosiću, ki mu je sicer spodrsnilo pri strelu na gol, a je žoga vseeno prišla do Ciuhe, ki je bil pred vrati spretnejši od Oplastove obrambe in tudi malo srečno zadel.

V nadaljevanju tekme smo gledali podobno sliko, kot v prvih minutah. Oplast je venomer vršil pritisk na nasprotnike, si priigral veliko lepih priložnosti za gol, ampak so bili igralci vedno premalo spretni pri zaključku akcij, ali pa jim je veselje preprečil vratar Berzelak. Gostje so se bolj osredotočali na branjenje svojega gola. Seveda so tudi oni imeli svoje priložnosti, predvsem na začetku drugega polčasa, ko so naši malo popustili, a je bil naš vratar Logar vedno na mestu.

Do konca tekme se rezultat ni več spremenil. Na koncu je Siliko malce srečno odnesel točko, naši pa so nesrečno izgubili dve. Generalno gledano je bil Oplast malo boljši nasprotnik in bi si zaslužili zmago. A za kaj več, bi bilo treba katero od številnih priložnosti realizirati.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V) (K), 4 – Rok Hrast, 5 – Aljaž Kusterle, 7 – Dražen Žarić, 10 – Anže Širok, 13 – Jure Uršič, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić

SILIKO VRHNIKA:

12 – Maks Vidmar (V), 25 – Nejc Berzelak (V), 2 – Nikola Jandrić, 4 – Miha Car, 7 – Admir Ćosić, 8 – Tod Ciuha, 10 – Stefan Popović, 11 – Blaž Končan, 13 – Žan Janež, 14 – Max Vesel, 22 – Alan Muratagić, 47 – Aljaž Končan (K)

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

1:0          Jure Uršič (2′)

1:1          Tod Ciuha (4′)

KARTONI:

RUMENI: Admir Ćosić (29′), Nikola Jandrić (30′), Jure Uršič (33′), Stefan Popović (37′), Marko Mohorič (40′), Aljaž Končan (40′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Zoran Tesko (trener Oplasta):

»Fantje so si zaslužili tri točke! Bili so borbeni in boljši skozi celo tekmo. Imeli smo več od igre kot nasprotnik in posledično tudi več priložnosti. Ni mi žal izgubljenih dveh točk, žal mi je fantov, ki so si zaslužili vse tri točke.«

Jure Uršič (strelec edinega zadetka za Oplast):

»Pričakovano težka tekma, na kateri smo bili boljši nasprotnik. Veseli dejstvo, da smo si ustvarili veliko priložnosti, a na žalost izkoristili le eno. Potrebno bo popraviti realizacijo, ter še naprej delati na obrambi, katera je bila sicer na tej tekmi na dokaj visokem nivoju, saj nasprotniku nismo dovolili veliko priložnosti. S točko je lahko bolj zadovoljen Siliko, kot pa mi. Imamo še veliko rezerv, saj je ekipa sestavljena praktično na novo in smo skupaj šele dober mesec. Z enakim pristopom in željo smo za nadaljevanje prvenstva lahko optimistični.«

Mile Simeunović (trener Silika):

»Mislim da smo oboji odigrali zelo dobro tekmo, v kateri so lahko gledalci v dvorani in preko spletnega prenosa uživali. Ni bilo mogoče toliko lepih potez in golov, je pa bilo veliko želje in borbe za vsako žogo. Mislim da je Oplast bil za nianso boljši nasprotnik. Mi smo pa zadovoljni, da smo odnesli točko. Čestitam nasprotniku za pošteno igro.«

KMN Oplast Kobarid