PRVI PORAZ ČLANOV

PRVI PORAZ ČLANOV

V tretjem krogu 1. SFL je k nam v goste prišel vrhniški Siliko, ki je bil pred tem, vodilni na lestvici. Naši so nastopili močno oslabljeni. Že od začetka sezone nekaj igralcev ne igra zaradi poškodb, tokrat pa sta manjkala še Rok Bešter in Vanč Florjančič. Prvi zaradi rdečega kartona na tekmi z Bronxi, drugi pa zaradi bolezni. Zaradi majhnega števila igralcev, je bil v ekipi tudi Luka Jarc, sicer član ekipe U19.

Tekmo so bolje začeli gosti, ki so hitro povedli. V tretji minuti je Žan Janež izvajal prosti strel in presenetil domačega vratarja, ki je bil nemočen. Šok po prejetem zadetku se še ni polegel, ko so gostje že vodili z 0:2. Alan Muratagić je izvajal avt, podal do Nikole Jandrića, ki je z velike razdalje neubranljivo zadel.

Po prejetih zadetkih so se naši le zbrali in začeli oblegati nasprotnikova vrata. Skoraj neverjetno pa je, kaj vse je branil vratar Silika. Naši pa so po vrhu vsega zapravili še številne priložnosti. Ne le za izenačenje, pač pa tudi za vodstvo.

V drugem polčasu pa smo dočakali znižanje rezultata. Z razdalje je zadel Andrej Mohorič. Naši so začeli igrati v vratarjem v polju. To vlogo je opravljal Nejc Kovačič. A že takoj je sledila napaka Davida Laha in povišanje vodstva Silika na 1:3. Zadel je Max Vesel.

Naši so spet uspeli znižati rezultat. Iz 10 m je zadel Dani Vulikić, a so na žalost gostje dosegli še dva zadetka čez celotno igrišče. Zadela sta Max Vesel in Alan Muratagić.

Naše je na tej tekmi tepla učinkovitost in pomanjkanje igralcev. Izgubili smo tri točke, čeprav smo bili boljši nasprotnik od Silika, ki pa je dobro izkoristil večino svojih priložnosti.

Zaradi reprezentančnega premora sledi prosti vikend, v 4. krogu pa naši gostujejo v Ljutomeru, pri novopečenemu prvoligašu.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 10 – Nejc Kovačič,  14 – Andrej Mohorič, 17 – David Lah, 22 – Matej Mohorič, 27 – Luka Jarc, 77 – Dani Vulikić (K)

Trener: Matej Kavčič

SILIKO VRHNIKA:

1 – Marko Đeković (V), 77 – Nik Plestenjak (V), 2 – Nikola Jandrić, 6 – Jure Suban, 7 – Uroš Đurič, 8 – Tod Ciuha, 13 – Žan Janež, 14 – Max Vesel, 15 – Marko Mohorič, 21 – Tobija Kavčič, 22 – Alan Muratagić, 47 – Aljaž Končan (K)

Trener: Milivoje Simeunović

SODNIKA:

Dražen Jurič, Rade Kovačič

STRELCI:

0:1    Žan Janež (3′)

0:2    Nikola Jandrić (5′)

1:2    Andrej Mohorič (36′)

1:3    Max Vesel (37′)

2:3    Dani Vulikić (38′)

2:4    Max Vesel (39′)

2:5    Alan Muratagić (40′)

KARTONI:

RUMENI: Uroš Đurič (8′), Marko Mohorič (26′), Max Vesel (38′), David Lah (39′)

RDEČI: /

KMN Oplast Kobarid