PRVA ZMAGA ČLANOV

PRVA ZMAGA ČLANOV

Pa smo jo dočakali! Prvo letošnjo zmago. Pred tekmo so se vsi igralci zavedali, da prostora za spodrsljaj ni. Zmaga je bila nujna. Zato je bil tudi malo bolj živčen začetek kar logičen. Trener Oplasta je mogoče malo presenetil z izbiro prve postave, kjer je bil, poleg Nejca Kovačiča, Vanča Florjančiča in Danija Vulikića, še Tilen Leban.

A prav on je Oplast povedel v vodstvo v 10. minuti. Nejc Kovačič je lepo podal po avt liniji, Tilen pa je z lahkoto prehitel svojega čuvaja in z natančnim strelom dosegel svoj prvi zadetek za Oplast. Rezultat se, kljub kar veliki premoči Oplasta, do konca polčasa ni več spremenil.

Naši so z dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu, a do 28. minute niso uspeli zadeti. Nato pa je na sceno stopil Nejc Kovačič, ki je najprej odvzel žogo Janezu Močniku Guni, nato pa v nasprotnem napadu matiral še gostujočega vratarja, ki je bil pri strelu brez moči.

Do konca tekme smo videli še dva zadetka, oba v mreži Mlinš. V 34. minuti je zmago dokončno potrdil David Lah, »piko na i« pa je postavil Rok Bešter, z golom v 40. minuti.

Končno torej prva zmaga Oplasta in skok na 5. mesto lestvice, ki pa ne sme uspavati. Naslednji teden sledi težko gostovanje v Dobrepolju, kjer bo seveda spet cilj doseči tri točke.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 7 – Tian Uršič, 8 – Vanč Florjančič, 10 – Nejc Kovačič, 11 – Tilen Leban, 17 – David Lah, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić (K)

Trener: Matej Kavčič

ŠD MLINŠE:

1 – Jakob Kralj (V), 16 – Žiga Menard (V), 19 – Anže Gorišek, 20 – Jure Mezek, 22 – Tim Lipovšek, 24 – Danijel Džombić, 33 – Kristijan Šmid, 39 – Gal Klopčič, 42 – Žiga Jerman, 55 – Janez Dolinšek (K), 64 – Blaž Juvan, 69 – Janez Močnik Guna, 77 – Luka Klančišar, 89 – Dragan Petrović

Trener: Gregor Ceglar

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

1:0       Tilen Leban (10′)

2:0       Nejc Kovačič (28′)

3:0       David Lah (34′)

4:0       Rok Bešter (40′)

KARTONI:

RUMENI: Kristijan Šmid (23′), Tim Lipovšek (24′), Janez Močnik Guna (26′), Rok Hrast (31′), Nejc Kovačič (37′)

RDEČI: Andrej Mohorič (37′)

IZJAVE PO TEKMI:

Tilen Leban, igralec Oplasta
»Vesel sem, da mi trener zaupa, da mi soigralci zaupajo. Vesel sem tudi za prvi gol in kar je najpomembnejše, za tri točke. Vemo, da smo malo slabše štartali letos, tako da je bila to zelo pomembna tekma. Tekmeci so nam povzročali preglavice, tako da smo morali biti zbrani celo tekmo. Na koncu se je, na srečo, vse izšlo dobro za nas. Pred tekmo nismo čutili nekega pritiska. Trener nas je dobro pripravil. Pred tekmo smo imeli mini sestanek in vsi smo vedeli kak je cilj pred tekmo. In smo ga tudi dosegli.«

Nik Logar, vratar Oplasta
»Sigurno je to ena zelo pomembna zmaga. Po težkem porazu v Ljutomeru, kjer smo dobili kar osem golov, je bila vožnja domov tako turobna, da se ne da opisati. Čez teden smo dobro trenirali, morala se je dvignila in želeli smo pokazati vse kar znamo. Realizacija se je popravila, zadeli smo štiri gole in nismo prejeli nobenega. To je dobro za našo obrambo. Obrambo tako ali tako igramo dobro, danes je steklo še v napadu tako da smo na koncu zasluženo zmagali. Te tri točke so zelo pomembne, predvsem za samozavest. Sedaj smo vsi bolj samozavestni, čutimo da znamo igrati, kar nam trener sicer vseskozi govori. Sedaj verjamemo še sami vase tako da gremo naprej, borbeno po nove zmage.«

Gregor Ceglar, trener Mlinš
»Čestitam Oplastu za zmago. Danes so si jo enostavno bolj zaslužili. S fanti se bo treba pogovoriti. Nekaj poskušamo ofenzivno, pridemo do priložnosti, potem pa pozabimo igrati obrambo. Izgubljamo duele, smo premehki in ne moremo zmagati tekme, če ne igramo kot znamo. Mogoče bi bilo drugače, če bi mi prvi zabili gol ampak mi moramo tekmo odigrati dobro v obrambi. Biti moramo agresivni v obrambi. Naša igra v napadu šele prihaja. Dobro smo Začeli in imeli pobudo prvih pet minut. Imeli smo priložnosti, nismo zadeli in ko smo dobili gol se je tekma prelomila v korist domačina. Padli smo tudi psihično. Bila je težka tekma«

KMN Oplast Kobarid