PORAZ NA PRVI ČETRTFINALNI TEKMI

PORAZ NA PRVI ČETRTFINALNI TEKMI

Za nami so prve tekme četrtfinala 1. SFL. Naši so gostovali v Litiji in doživeli minimalen poraz. Domačini so zmagali z 2:1. Tekmo so zaznamovale sicer zelo čudne sodniške odločitve, večinoma v škodo naše ekipe.

Kot na vseh letošnjih tekmah z Litijo so naši hitro povedli. Že v 3. minuti je Anže Širok lepo podal do Danija Vulikića, ki je zadel za 0:1 in s tem že postavil izzid prvega polčasa, v katerem smo sicer videli manjšo terensko premoč in nekaj lepih priložnosti Litije, a so se naši dobro branili, svoje pa je dodal spet izjemno razpoloženi Deni Krivec, ki jebranil mogoče in nemogoče.

V drugem polčasu je Litija, v 25. minuti, izenačila. Domačini so izvajali žogo iz narobe dosojenega kota, saj se je žoga odbila od domačega igralca v gol avt, a sodniki tega niso videli. Arnon santos Cassemiro je iz kota podal do Gašperja Vrhovca, ki je tako sprožil in zadel.

V 30. minuti pa je Litija tudi povedla. Jonhn Lennon Felinto Silva je podal do Mateja Fiderška, ki je natančno meril in postavil končni izzid tekme. Litija v zmagah vodi z 1:0, naslednja tekma pa je 19.3 v Kobaridu, kjer bodo naši morali igrati brez Anžeta Široka, ki je po zaključku tekme dobil rdeči karton.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 13 – Jure Uršič, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Tilen Leban, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 77 – Dani Vulikić (K)

FC LITIJA:

14 – Igor Bratić (V), 22 – marko Đeković (V), 2 – Abraham Sanchez Martinez, 3 – Vid Kos, 6 – Marko Bjelčević, 7 – Jonhn Lennon Felinto Silva, 8 – Timotej Debeljak, 9 – Gašper Vrhovec (K), 11 – Josip Jurić, 17 – Arnon Santos Cassemiro, 19 – Fernando Gomes Leitao, 20 – Matic Račič, 23 – Tine Šturm, 41 – Matej Fideršek

SODNIKA:

Admir Zahović, Jasmin Mustafić

STRELCI:

0:1    Dani Vulikić (3’′)

2:0    Gašper Vrhovec (25′)

3:0    Matej Fideršek (30′)

KARTONI:

RUMENI: Jure Uršič (9’′), Dani Vulikić (16′)

RDEČI: Anže Širok (41′)

IZJAVE PO TEKMI:

Zoran Tesko, trener KMN Oplast:

»Na današnji tekmi sem zadovoljen s pristopom, disciplino v igri in borbenostjo. Fantje so od sebe dali zadnje atome moči. Nezadovoljen pa sem s tistimi napakami, ki jih vedno ponavljajo. Individualna taktika v obrambi je, žal, pri nas še na nizkem nivoju, kar je premalo za takšno ekipo kot je Litija. To oni znajo kaznovati. Vedeli smo, da bomo celo tekmo pod pritiskom. Zmenili smo se tudi, da določenih stvari ne bomo počeli, pa smo jih. To je tudi privedlo do zmage Litije, ki je danes bila boljša. Če bi mi imeli malo več sreče in pri rezultatu 2:1 zadeli iz dveh priložnosti, bi lahko tudi izenačili. Penali pa so potem loterija. Mojim fantom nimam kaj očitati, Litiji pa lahko čestitam za to prvo zmago. Žal pa se mi zdi, da smo dobili preveč kartonov, sploh ker na Litijski strani ni bilo niti enega, ampak to pač je futsal. Za povratno tekmo imamo tudi še skrite adute.  Mi vsako tekmo rastemo in vsaka tekma nam da določene izkušnje. Litija je, po mojem mnenju, odigrala eno boljših letošnjih tekem. Mi imamo zelo mlado ekipo in kot sem rekel, na vsaki tekmi dobimo nove izkušnje.  Nosilci naše igre so zelo mladi in naš čas še prihaja. Moramo trenirati in ko bodo fantje, v fazi obrambe, začeli igrati tako kot morejo bomo tudi Litiji lažje parirali.«

KMN Oplast Kobarid