PORAZ ČLANOV IN U19, REMI U15

PORAZ ČLANOV IN U19, REMI U15

Petkov derbi z Meteorplastom, bi lahko označili s tistim večnim »kdor ga ne da, ga dobi«. Naši fantje so tekmo začeli dobro in prevladovali na igrišču 38. minut. Gostje pa so izkoristili napako domače ekipe in strel z 10 m.

V prvem polčasu smo na igrišču gledali praktično le domačo ekipo, ki je prevladovala vseh 20 minut. Gostje razen kakšne manjše priložnosti praktično niso pokazali nič. Našo premoč je, v 10. minuti, kronal Anže Širok. Najprej je ukradel žogo Aljažu Ruisu in nato, v samostojnem prodoru, zadel za več kot zasluženo vodstvo. To je bil tudi edini zadetek, ki smo ga videli v prvem polčasu.

Drugi polčas so gostje začeli bolj podjetno in par minut tudi prevladovali na igrišču in bili nevarnejši, ampak spet brez izrazite priložnosti. V 23. minuti je vratar gostov, Tjaž Lovrenčič, vrgel dolgo žogo v napad, pokriti Nik Logar, pa je slabo posredoval, tako da je žoga pruišla do Aljaža Ruisa, ki jo je le potisnil v prazen gol.

Po zadetku, se je ponovila naša prevlada. Praktično je bila na terenu le ena ekipa. Žal pa je, v 39. minuti 6. akumulirani prekršek napravil Tine Šturm. Strel z 10 m je izvajal Denis Kneževič, ki je premagal Nika Logarja in svoji ekipi prinesel 3 točke.

POSTAVI:

KMN Oplast Kobarid

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V)(K), 4 – Rok Hrast, 5 – Anže Širok, 6 – Kevin Skočir, 7 – Tian Uršič, 8 – Rok Urbančič, 9 – Blaž Plesničar, 10 – Nejc Kovačič, 17 – David Lah, 18 – Leon Korošec, 21 – Rok Bešter, 77 – Tine Šturm

Trener: Matej Kavčič

KMN Meteorplast Šic Bar

22 – Klemen Anžel (V), 96 – Tjaž Lovrenčič (V), 4 – Matic Goznik (K), 6 – Tilen Rajter, 8 – Denis Kneževič, 9 – Adrijan Trstenjak, 14 – Aljaž Ruis, 17 – Žiga Tkalčič, 19 – Rok Šnofl

Trener: Robert Grdović

SODNIKA: Matjaž Koritnik, Sebastjan Dimic

ZADETKI:

1:0    Anže Širok (10′)

1:1    Aljaž Ruis (23′)

1:2    Denis Kneževič (10m) (12′)

KARTONI:

Rumeni: Denis Kneževič (5′), Tilen Rajter (12′), David Lah (26′), Tine Šturm (39′)

Rdeči: /

V nedeljo pa smo videli še tri tekme mlajših selekcij. Najprej so na igriščle stopili fantje iz ekipe U11, ki so gostovali v Novi Gorici. Številčno oslabljeni so prikazali vrhunsko predstavo in bili boljši nasprotnik od ND Gorice.

Ekipa U11 je nastopala v postavi:

Nejc Mašera, Taj Bizjak, Kris Cencič, Nolan Kutin Obid, Leo Kravanja, Žak Žagar, Klemen Leban, Bor Lišter, Jaka Rosič

Trener: Blaž Volarič

Na futsal igrišča so prvi stopili fantje iz ekipe U19, ki so gostili še neporažen Trzin. Naši so hitro pokazali, kdo je gospodar na igrišču in že v 7. minuti povedli z 2:0. V 11. minuti smo žal dosegli avtogol, a gostje so bili praktično nemočni. Potem pa se je začela farsa delilcev pravice, ki sta z slabimi odločitvami ob živce spravljala tako igralce domače ekipe, kot tudi publiko na tribuni, goste pa vrnila v igro. Žal je potrebno, kljub visokemu rezultatu povedati, da sta odločno vplivala na končni izzid tekme. Gostje so kar nekaj zadetkov dosegli iz čudnih situacij (nedosojen prekršek). Če k temu dodamo še nedosojeno 6 m, rdeč karton Blažu Plesničarju, dva avtogola in tri zgrešene strele iz 10 m potem kaj drugega kot poraz, tudi ni možno doseči. Omeniti velja še arogantno obnašanje gostujoče ekipe, katerih igralci so, med drugim, žalili domače navijače ter se z njimi spuščali v nepotrebne konflikte.

Strelci za Oplast:

Blaž Plesničar (6′), Drej Cimprič (7′), Tian Uršič (36′, 39′)

Ekipa U19 je nastopala v postavi:

63 – Tijan Skočir (V), 69 – Dan Kuščer (V), 7 – Tian Uršič (K), 9 – Blaž Plesničar, 15 – Urban Leban, 19 – Matjaž Rakušček, 28 – Blaž Koren, 30 – Maj Ivančič, 32 – Jure Rakušček, 33 – Matic Leban, 42 – Drej Cimprič

Trener: Patrik Čujec

Zadnja tekma vikenda pa je pripadla ekipi U15. Videli smo dobro tekmo s številnimi goli. V enakovredni tekmi so naši vodili že s 3:1. Padec v igri pa je botroval temu, da so gostje celo povedli s 3:4. A v 39. minuti je Jaš Taučer zadel za končnih 4:4. Vidi pa se, da se fantje dvigujejo iz tekme v tekmo. Kljub temu, da so v povprečju eno leto mlajši od nasprotnikov, se izjemno borijo. Kar nas veseli pa je, da njihov čas šele prihaja.

Strelci za Oplast:

Oton Volarič (11′, 22′), Filip Gorjan (19′), Jaš Taučer (39′)

Ekipa U15 je nastopala v postavi:

KMN Oplast Kobarid

99 – Tjan Weisbacher (V), 3 – Vid Mašera, 7 – Nace Volarič, 8 – Jaka Gorenjšček, 10 – Lukas Matelič, 14 – Lado Volarič, 17 – Oton Volarič (K), 21 – Jaš Taučer, 27 – Filip Gorjan, 30 – Steven Rot

Trener: Borut Čopi

KMN Oplast Kobarid