POGLED NA PRVI TEDEN OPLASTOVE ŠOLE FUTSALA

POGLED NA PRVI TEDEN OPLASTOVE ŠOLE FUTSALA

Danes mineva točno en teden, odkar je KMN Oplast Kobarid začel s prvimi treningi za mlajše selekcije. Prejšnji četrtek smo z selekcijami U8 do U19 začeli trenirati na travnati površini Kobariškega štadiona. 

Pri mlajših selekcijah do U13 se je zbralo zavidljivo število otrok, nekje okoli 40 je ta številka. Pri starejših fantih pa se jih je nabralo nekoliko manj in sicer 15 fantov. 

Naslednji trening je bil tako že v soboto, toda za mlajše selekcije smo trening odpovedali zaradi dežja. Starejše selekcije pa so pridno opravile svoj trening tudi v soboto. 

Sledila sta še treninga v ponedeljek in sredo, prisotnost pa spet odlična in lepo je bilo videti veliko število otrok na zelenici.

Ko smo že pri zelenici, je treba pohvaliti našo občinsko upravo in župana, da so nam omogočili nemoteno vadbo na Kobariškem štadionu. 

Še več, zaradi visoke trave, so se takoj odzvali na prošnjo našega predsednika kluba in že v ponedeljek dopoldne se je začela košnja trave, ki je trajala do poznih popoldanskih ur. »Šofer« 10 urne košnje pa je bil zvesti član našega kluba, Boštjan Skok.

Kot nekakšen idejni vodja moram pohvaliti tudi naše trenerje, še posebej Blaža Volariča , Nika Logarja in Danija Vulikiča, ki so bili prisotni prav na vseh treningih. Prav pa je, da pohvalimo tudi ostale trenerje, Primoža Zorča, Aleksa Volariča, Jako Sovdata, Nejca Kovačiča, Rok Hrasta in Boruta Čopija za udeležbo in treninge. 

Prav ta trenerska zasedba je včeraj, v sredo 20.5., opravila tudi svoj prvi trenerski sestanek, na katerem je bil prisoten tudi predsednik kluba Jure Rot in naš zvesti poročevalec Vasja Obid.

Na sestanku so padle nove smernice in ideje za naprej. Sestanek je trajal kar nekaj manj kot 3 ure. Zaradi zagotavljanja boljše vadbe otrok, pa bodo ti sestanki redno potekali vsak mesec.

Nekaj utrinkov s treningov pa si lahko ogledate na spodnjih slikah. 

Zoran Tesko, KMN Oplast Kobarid