PO TEKMI KMN OPLAST KOBARID : FC LITIJA

PO TEKMI KMN OPLAST KOBARID : FC LITIJA

Tekma med domačim Oplastom in gosti iz Litije je na tribuno privabila veliko število posoških ljubiteljev nogometa. Svoje so pristavili tudi gostujoči navijači, Litijski Levi. Tekmo si je ogledalo nekaj več kot 300 gledalcev. Pred začetkom tekme pa so na račun prišli tudi fantje iz selekcij U9 in U11, ki so domače in gostujoče igralce pospremili na igrišče.

Kaj reči o sami tekmi? Rezultat vendarle ne pove vsega. Mogoče je le za dva do tri gole previsok, toda naši fantje so kljub vsemu, da v petek ni bil njihov dan, pokazali svoj obraz in, če izvzamemo rezultat, pustili dober občutek za nadaljevanje. Ob taki igri bi sigurno lahko bili na lestvici precej višje.

Seveda pa ne moremo brez omembe tujcev, ki so jih gostje v zimskem prestopnem roku pripeljali v svoje vrste. Profesionalca iz Kazahstana, sicer Brazilca ter oba Španska predstavnika so pokazali iz kakega testa so in v kakih klubih so igrali. Litijani merijo na vrh in ko se bo ta udarna četvorka dodobra uigrala, bo boj za prvaka še kako zanimiv.

In vse ostalo je tako ali tako ubranil naš stari znanec Igor Bratić.

Malo več od igre so naši fantje imeli, ko so ti “vesoljci” počivali na klopi, a Litija je prišla po vse tri točke in niso prepuščali naključju oziroma, da bi le ti omenjeni spremljali tekmo s klopi.

Dva avtogola pa smo si celo privoščili sami, pa tudi Logar ni imel svojega dne. Toda fantje so odgarali tekmo in jim ni kaj očitati, le malce več zbranosti celotne obrambe ob prejetih zadetkih. Še zdaleč pa od tega, da bi se igralo zgolj na en gol.

Pozabiti čimprej in se sfokusirati na naslednjo tekmo, kajti v petek 21. 2. 2020 doma gostimo Sevnico, tekma, ki je za nas za položaj na lestvici veliko bolj pomembna.

Pridite nas podpret tudi naslednjo tekmo, saj je take tribune lepo videti.

Strelci;

1 : 0 Edson Gomes Dos Santos – 2′
2 : 0 Edson Gomes Dos Santos – 7′
3 : 0 Jonhn Lennon Felinto Silva – 14′
4 : 0 Jonhn Lennon Felinto Silva – 16′
5 : 0 Dani Vulikić (ag) – 19′
6 : 0 Tine Šturm – 19′
7 : 0 Jonhn Lennon Felinto Silva – 24′
8 : 0 Jaka Sovdat (ag) – 28′
9 : 0 Nikola Jelić – 38′

Izjave po tekmi:

Nik Logar (kapetan Oplasta):

»Mi smo se potrudili po naših najboljših močeh. Na igrišče smo šli brez bele zastave. Litija je kot ekipa in klub pokazala zakaj so pripeljali te okrepitve, ki so zelo dobre in jim bodo pomagale pri boju za prvaka. Videlo se je da so kakovostni igralci. To so profesionalci, mi smo pa amaterji. To je to. Naslednji krog smo prosti, nato pa nas čaka Sevnica. Imamo 14 dni premora, da se pripravimo na tekmo proti Sevnici, kjer moramo obvezno osvojiti vse tri točke, ki bodo zelo pomembne za zadnji krog, ko gremo na Ptuj. Radi bi pa rešili vprašanje končnice že pred zadnjim krogom.«

Zoran Tesko (trener Oplasta):

»Ja nič, je kar je. Rezultat 0:9 za Litijo, povsem zasluženo. Vidi se razlika med profesionalci in amaterji. Za nas je to ena velika izkušnja. Fantom nimam kaj očitat. Mislim, da če bi odigrali vse tekme tako, da bi premagali vse ekipe. Mogoče edino Dobovca ne, ampak sem zadovoljen z današnjo igro. Fantje so res odgarali, kolikor se je dalo ampak Litija te enostavno prisili v napake, da jih naredil in ponavadi si vedno za to tudi kaznovan. Fantom še enkrat čestitam za borbenost. Vem da jih je to malo zadelo, da niso pričakovali tako visok rezultat ampak naše tekme šele prihajajo.«

Borut Ručna (kapetan Litije):

»Ne vem kaj reči po taki tekmi. Pri 9:0 lahko samo rečeš, da smo bili pač toliko boljši nasprotnik. Okrepitve, ki so prišle so nam dale neko dodano vrednost in seveda se je to pokazalo na rezultatu.«

Povezave: GOLI S TEKME, GALERIJA SLIK