PO KONCU ČLANSKE SEZONE

PO KONCU ČLANSKE SEZONE

Sezone je konec in čas je, da se pod njo potegne črto. Uprava kluba si je pred začetkom sezone zadala cilj, da se ekipa v prvenstvu uvrsti na sredino lestvice, v pokalu pa na zaključni turnir pokala Terme Olimia, kar je igralcem tudi uspelo, tako da so cilji izpolnjeni. Ne moremo pa mimo vseh težav, ki so nas spet spremljale. Od številnih poškodb, do Covida ter posledično pomanjkanja treningov.

Trener prve ekipe, Zoran Tesko, je tako ocenil letošnjo sezono:

» Prva ekipa Oplasta je končala sezono 2020/21. Vemo, da smo v sezono vstopili v zelo prenovljeni ekipi. Že na samem začetku smo vedeli, da bo potrebno kar nekaj časa za uigravanje. Cilj, ki nam ga je postavila uprava, je bil uvrstitev ekipe nekje na sredini lestvice v državnem prvenstvu in uvrstitev na finalni turnir v pokalu. Po turbolentni sezoni, predvsem zaradi Covida, sta bila oba cilja izpolnjena. Ekipa je državno prvenstvo končala na 6. mestu in se za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva pomerila proti Litiji in dvakrat izgubila, ter tako končala prvenstvo. Po dveh pokalnih zmagah smo se uvrstili na finalni turnir pokala Olimia. Žal pa nam je v finale pot preprečil kasnejši pokalni prvak Dobovec. Sezono lahko tako ocenimo za pozitivno, da pavza ne bo predolga, se bo ekipa sestajala do konca junija in se tako pripravljala za naslednjo sezono.«

Ekipa se je v prvenstvu na koncu uvrstila na 6. mesto, čeprav je še nekaj krogov pred koncem kazalo veliko slabše. Na zadnji prvenstveni tekmi so fantje pokazali, da ne kalkulirajo in so šli na polno ter v končnici dobili enega najtežjih nasprotnikov, FC Litijo, ter izpadli po dveh tekmah. V pokalu smo imeli kar nekaj sreče pri žrebu, saj smo najprej igrali z dvema drugo ligaškima ekipama – KIX Ajdovščina in KMN Meteorplast. Žal pa nam je sreča pri žrebu polfinalnih parov malo obrnila hrbet in nam v polfinalu namenila najtežjega možnega nasprotnika, FK Dobovec, ki nas je izločil in kasneje tudi osvojil pokalno tekmovanje.

Na 18. prvenstvenih tekmah so naši zabili 48 golov, prejeli pa so jih 50. Najboljši strelec ekipe je bil ponovno Dani Vulikić z 8 zadetki. Med strelce pa se je vpisalo 13. igralcev.

Še kratka statistika (VIR: futsal.si):

IGRALEC

NASTOPI

GOLI

RUMENI KARTONI

RDEČI KARTONI

Dani Vulikić

20

8

3

0

Andrej Mohorič

19

5

3

0

Matej Mohorič

19

1

2

0

Anže Širok

18

6

4

1

Rok Hrast

18

0

1

0

Marko Mohorič

17

5

4

1

Rok Bešter

17

4

2

0

Deni Krivec

13

1

0

0

Maj Ivančič

13

0

0

0

Gašper Konavec

11

1

0

0

Aljaž Kusterle

11

1

2

1

Anže Kavčič

11

0

0

0

Nik Logar

11

0

0

0

Nejc Kovačič

8

5

2

0

Gregor Kos

8

4

3

0

Mark Prosič

8

0

1

0

Jure Uršič

7

4

2

0

Dražen Žarić

7

2

0

0

Martin Žbogar

6

0

0

0

Tilen Leban

3

0

0

0

Peter Benedejčič

3

0

0

0

KMN Oplast Kobarid