OPLAST V POLFINALU POKALA

OPLAST V POLFINALU POKALA

Našim je ponovno uspela uvrstitev v polfinale pokala Terme Olimia. V petek so premagali novopečenega prvoligaša KMN Meteorplast, ki se je izkazal kot zelo trdoživ nasprotnik. A našim je uspelo zmagati. Na žalost pa žreb ni bil popolnoma po naših željah, saj smo za nasprotnika dobili najtežjega možnega tekmeca, FK Dobovec. A finale pokala je specifično tekmovanje, kjer odloča ena tekma. Dobovec je seveda favorit, ne le na tej tekmi ampak celotnega zaključnega turnirja, a naši se ne predajajo vnaprej, ampak gredo na zmago.

Tokrat bo reportaža tekme malo drugačna kot ponavadi, saj je avtor le-te novinar Aljoša Jagodic.

Primorci so v svoji dvorani v Kobaridu gostili najnovejšega prvoligaša 1. futsal slovenske lige, Kmn Meteorplast. Ker je o polfinalistu odločala le ena tekma, sta v srečanje obe ekipi krenili s polno močjo. Tako je že v prvih petih minutah srečanja Kobarid silovito pritisnil na vrata gostov in nekajkrat nevarno sprožil proti vratarju Anželu. V 8. Minuti, je po lepem preigravanju pred vrati sam ostal Anže Širok in prvič na tekmi zatresel mrežo za domače vodstvo z 1 proti 0.

Pregrobi domačini v težavah že po 11.minutah

Že po pičlih 11 minutah igre je Kobarid izpolnil bonus 5 prekrškov, to pa je pomenilo, da je vsaka naslednja napaka pomenila strel iz 10-metrov za ekipo iz Ljutomera. Prav slednje, se je tudi zgodilo v 14 minuti nadaljevanja tekme. Neroden prekršek enega izmed domačih branilcev je pomenil, da so gostje iz Ljutomera prvo večjo priložnost na srečanju kronali prav iz kazenskega strela iz 10. metrov. Alen Ruis je ob izvajanju kazni ostal hladen in vratarja domačih poslal v nasprotno smer, rezultat na semaforju pa je kazal 1:1

Domači igralci v rdečih dresih so po prejetem zadetku ohranili hladne glave in nemudoma ponovno pričeli z izvajanjem pritiska na gostujočega vratarja. Tako sta v 16. minuti srečanja, obrambo Meteorplasta ponovno izigrala Uršič in Širok, slednji pa je povišal na 2:1. Že samo slabo minuto in pol kasneje je ljutomerska obramba ponovno zaspala, v polno pa je iz razdalje za 3 proti 1 zadel Jure Uršič.

Meteorplast odločno v drugi polčas četrtfinala

Gostje so po premoru takoj krenili v napad, medtem ko je domača ekipa tokrat ubrala malce bolj pazljivo taktiko zaustavljanja svojih nasprotnikov. Prvih pet minut drugega polčasa je minilo brez večjih preobratov, v 27. minuti pa je Kristian Škerget sprožil pravo bombo iz desne strani igrišča in domači vratar je bil že drugič na tekmi premagan, rezultat pa znižan na 3:2. Po drugem zadetku gostov, smo bili priča stopnjevanju živčnosti v domačih vrstah, a je domače živce s pravim evrogolom iz 15 metrov pomiril Anže Širok in tako še tretjič na tekmi zatresel mrežo ekipe iz Ljutomera.

Zadnjih 10 minut v znamenju poplave zadetkov

Kljub ponovni prednosti dveh zadetkov, se gostje niso predali. Že minuto kasneje so poizkušali iz razdalje, žoga se je malce nerodno odbila od domačih branilcev in tako je Ljutomer še tretjič znižal vodstvo na 4:3. V 34. minuti je mogoče svojo najlepšo priložnosti na tekmi zapravil Aljaž Ruis, ki se je sam znašel pred vratarjem domačega moštva in imel priložnost rezultat poravnati na 4:4. A obramba Kobarida je pokazala svojo čvrstost in vratar je strel Ruisa izbil v kot.

Igra se je nadaljevala s silovitim tempom in že v naslednjem protinapadu so domači preko Kovačiča, svoje vodstvo povišali na dva zadetka razlike, semafor pa je dobrih pet minut pred koncem kazal rezultat 5:3.

Ljutomerčani so vse svoje adute usmerili v napad in tako je v 38. minuti okvir vrat za las zgrešil Alen Ruis. Gostje so dobro minuto pred koncem v igro poslali še svojega vratarja
Anžela, ki pa se je nekaj sekund pred koncem nesrečno poškodoval. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je završalo v domačem taboru, Kobarid Oplast je v polfinalu!

Pokalni dvoboj napoveduje zanimivo sezono

Futsal klub iz Kobarida bo torej sezono reševal na Final four-u slovenskega pokala Terme Olimia, saj so ligaško tekmovanje že zaključili, še pred nedavno deset dnevno prekinitvijo vseh ligaških tekmovanj.

Klub iz Ljutomera, ki je kot zmagovalec druge lige napredoval v najelitnejše slovensko futsal tekmovanje v naslednji sezoni, še vedno navdušuje s svojimi predstavami. Svoje mesto med prvoligaši si nedvomno zaslužijo. Z današnjo igro so vsekakor napovedali, da bodo prav vsi dvoboji med Kobaridom in Ljutomerom napeti do zadnjega žvižga, tudi v naslednji sezoni.

Lahko Rdeče-belim iz Posočja uspe veliki met? Mogoče na papirju ne veljajo kot favoriti za osvojitev pokalne lovorike, a so že večkrat dokazali da so zmožni premagati tudi močnejše nasprotnike in jih prav zagotovo ne gre podcenjevati.

Avtor prispevka: Aljoša Jagodič (https://www.betsonhand.com/en, https://www.hills.si/sport/, https://www.sportni-portal.com)

POSTAVI EKIP

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V), 30 – Peter Benedejčič (V), 4 – Rok Hrast, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 13 – Jure Uršič, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Tilen Leban, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 77 – Dani Vulikić (K)

KMN METEORPLAST:

1 – Klemen Anžel (V), 2 – Aljaž Groznik, 4 – Rok Šnofl, 6 – Davorin Šnofl, 8 – Matjaž Tigeli, 9 – Adrijan Trstenjak, 11 – Alen Ruis, 14 – Aljaž Ruis, 16 – Kristian Škerget (K), 18 – Tilen Rajter

SODNIKA:

Matjaž Koritnik, Jože Barkovič

STRELCI:

1:0    Anže Širok (8′)

1:1    Alen Ruis (10m) (14′)

2:1    Anže Širok (15′)

3:1    Jure Uršič (18′)

3:2    Kristian Škerget (27′)

4:2    Anže Širok (30′)

4:3    Aljaž Groznik (31′)

5:3    Nejc Kovačič (34′)

KARTONI:

RUMENI: Matej Mohorič (6′), Nejc Kovačič (11′), Kristian Škerget (33′)

RDEČI: /

KMN Oplast Kobarid