OPLAST KANDIDIRA ZA ORGANIZACIJO DNEVA SLOVENSKEGA FUTSALA

OPLAST KANDIDIRA ZA ORGANIZACIJO DNEVA SLOVENSKEGA FUTSALA

Nogometna zveza Slovenije bo, kot vsako leto, tudi letos organizirala dan slovenskega futsala, ki bo v soboto, 29.8.2020. Hkrati pozivajo klube, ki so za to zainteresirani, da se prijavijo na razpis za kandidaturo za organizacijo tega dogodka.

V dnevu bo organiziranih več dejavnosti in sicer:

izobraževanje delegatov
preizkus fizičnih norm sodnikov
izobraževanje kontrolorjev
izobraževanje trenerjev FUTSAL C in FUTSAL B za pridobitev licence za novo tekmovalno sezono 2020/2021
tekma super pokala med ekipama FK DOBOVEC in FC LITIJA.

Po odločitvi predsednika kluba Jureta Rota in ožje uprave, bo za dogodek kandidiral tudi KMN Oplast iz Kobarida. Nas je pa ob tem zmotilo dejstvo, da so za tekmo super pokala Slovenije izbrali FK Dobovec in FC Litijo. FK Dobovec, je kot pokalni zmagovalec in vodilni v nedokončanem prvenstvu na tekmi več kot zasluženo. Poraja pa se nam vprašanje, zakaj igra proti FC Litija in ne proti KMN Oplastu. V pravilniku je sicer navedeno, da v kolikor je pokalni zmagovalec in državni prvak ista ekipa se v super pokal uvrsti drugo uvrščena ekipa iz državnega prvenstva. Ker pa prvenstvo ni bilo končano in državnega prvaka za sezono 2019/2020 ni bilo mogoče določiti, smo mnenja, da tudi drugo mesto FC Litije ni samoumevno. Obstaja namreč možnost, da bi v primeru odigrane končnice, na drugem mestu lahko bila kakšna druga ekipa in ne ravno FC Litija. Zato smo v našem klubu mnenja, da bi morala v tekmi super pokala nastopiti naša ekipa, ki je osvojila drugo mesto v pokalnem tekmovanju, ki pa je bilo odigrano v celoti. V ta namen smo na NZS poslali spodnji dopis:

Spoštovani,

Hvala za dopis in vse posredovane informacije.

KMN Oplast Kobarid se zanima za organizacijo Dneva slovenskega futsala.
Ocenjujemo, da lahko ugodimo vsem zahtevam iz razpisa, ter zagotovimo ustrezno izvedbo Praznika slovenskega futsala.

Vas pa pred tem prosimo, da nam zaupate razloge ter člene iz Pravilnika za futsal tekmovanja, na osnovi katerih ste se na NZS odločili, da tekmo super pokala NZS odigrata ekipi Dobovca in Litije.

Če pogledamo Pravilnik, je dejansko navedeno takole:

36. člen Pravil za futsal tekmovanja 2019/20:
(1) V tekmi za osvojitev članskega super pokala NZS nastopita kluba, ki sta v zadnjem tekmovalnem letu osvojila naslov državnega prvaka Slovenije in naslov pokalnega zmagovalca Slovenije v futsalu.

(2) V primeru, da ista ekipa v istem tekmovalnem letu osvoji naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca Slovenije, se tekma ravno tako odigra. V tem primeru na tekmi super pokala nastopita prvo in drugo uvrščena ekipa končnega vrstnega reda v 1. SFL v prejšnjem tekmovalnem letu.

Tu pa sledi naš pomislek.
Ali zgornje še velja, glede na to, da končni vrstni red v 1. SFL v sezoni 2019/20, po odločitvi pristojnega organa NZS, zaradi COVID situacije, ni bil določen, ker ni bila odigrana končnica prvenstva in tako nismo dobili prvaka, kar po našem mnenju pomeni, da tudi ne more biti določeno kdo je bil v zadnjem prvenstvu drugi, tretji, in tako dalje…
Glede na zgoraj zapisano in glede na okoliščino, da je Futsal klub Dobovec končal redni del prvenstva v 1.SFL na vodilni poziciji ter osvojil pokalno tekmovanje, je naše mnenje, da bi moral na Dnevu slovenskega futsala v Super pokalu, poleg FK Dobovec nastopiti drugo uvrščeni klub iz pokalnega tekmovanja, ki je bilo edino do konca odigrano tekmovanje v sezoni 2019/20. V tem primeru bi to bil KMN Oplast iz Kobarida, ki je bil finalist Pokala Terme Olimia.

 Predsednik kluba KMN Oplast Kobarid

Jure Rot

KMN Oplast Kobarid