NOVA ZMAGA OPLASTA, TOKRAT V ZAGORJU

NOVA ZMAGA OPLASTA, TOKRAT V ZAGORJU

V 16. krogu 1. SFL je naše čakalo zahtevno gostovanje v Zagorju ob Savi. Naj spomnimo, da je ekipa ŠD Mlinše, v 7. krogu, na gostovanju v Kobaridu naše premagala z 3:5. naši so na pot odšli brez poškodovanih Aljaža Kusterleta in Roka Beštra, v ekipo pa se je vrnil Dražen Žarić. Svoj debi na prvoligaški sceni pa je doživel vratar Mark Prosič, kateremu je trener Zoran Tesko, dal priložnost ob koncu tekme.

Tokratni pristop naših je bil izjemen. Od prve minute so napadli nasprotnika in že takoj, v prvi minuti, tudi povedli. Nejc Kovačič in Dani Vulikić sta si lepo izmenjala dvojno podajo, po kateri je Nejc Kovačič lepo podal v kazenski prostor nasprotnika, kjer je Anže Širok dosegel mojstrski zadetek s »petko«. Kljub hitremu vodstvu naši niso popuščali ampak še naprej napadali. Rezultat je povišanje vodstva na 0:2 v 5. minuti. Marko Mohorič je lepo podal do Danija Vulikića, ki je še lepše zaključil in preko nemočnega vratarja domačih žogo poslal v gol. To je bil tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu smo na zadetek čakali do 25. minute. Gregor Kos je na naši polovici domačemu igralcu odvzel žogo in v samostojnem prodoru povišal na 0:3. Isti igralec je, 8. minut kasneje, izvedel podobno akcijo s še lepšim zaključkom. Ponovno je na naši polovici odvzel žogo nasprotniku, odhitel v protinapad in lepo preigral še domačega vratarja, za 0:4. Naši pa se z zadetki še niso ustavili. Do konca tekme so dosegli še dva zadetka, oba iz 10 metrovke. Za 0:5 je zadel dani Vulikić, za končnih 0:6 pa Nejc Kovačic, v zadnjih sekundah tekme. Ob tem velja omeniti, da je eno 10 metrovko Dani Vulikić tudi zastreljal, ko je zadel prečko.

To je bila tretja zmaga naših v zadnjih štirih tekmah, kar jasno nakazuje, da se forma močno dviguje. Ta teden tekem ni, tako da bodo fantje to izkoristili za počitek in saniranje poškodb, že naslednji teden pa odhajajo v Litijo, kjer jih čaka tekma z FC Litijo.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 7 – Dražen Žarić, 8 – Maj Ivančič, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 29 – Gregor Kos, 77 – Dani Vulikić (K)

ŠD MLINŠE:

1 – Jakob Kralj (V), 16 – Žiga Menard (V), 9 – Gašper Trdin, 19 – Anže Gorišek, 20 – Jure Mezek, 22 – Tim Lipovšek (K), 24 – Daniel Džombić, 40 – Nik Smrkolj, 42 – Žiga Jerman, 52 – Alen Kvartič, 69 – Janez Močnik Guna, 77 – Luka Klančišar, 89 – Dragan Petrović, 93 – Matic Lokovšek

SODNIKA:

Aleš Sakelšek, Iztok Milošič

STRELCI:

0:1    Anže Širok (1′)

0:2    Dani Vulikić (5′)

0:3    Gregor Kos (25′)

0:4    Gregor Kos (33′)

0:5    Dani Vulikić (10m) (35′)

0:6    Nejc Kovačič (10m) (40′)

KARTONI:

RUMENI: Dani Vulikić (13′), Luka Klančišar (30′), Daniel Džombić (40′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Nejc Kovačič, igralec Oplasta

»Tekmo proti ŠD Mlinše smo začeli sanjsko. Povedli smo že v prvi minuti. Pristop je bil pravi, imeli smo potrebno disciplino v obrambi, kar na koncu dokazuje tudi rezultat. Igro smo popolnoma nadzirali od začetka do konca tekme. Imeli smo sicer nekaj kriznih minut v prvem polčasu, ampak je bila naša reakcija na to dobra. Tekmo smo, na koncu, brez večjih težav pripeljali do konca in zasluženo osvojili vse tri točke.«

Dani Vulikić, kapetan Oplasta:

»V petek smo se odpravili na zahtevno gostovanje v Zagorje, k ekipi ŠD Mlinše. V prvem delu smo se na medsebojni tekmi z njimi že »opekli« in izgubili pomembne tri točke. Tokrat smo bili odločeni, da te napake ne ponovimo, ne glede na to, da smo bili oslabljeni, saj sta manjkala Aljaž in Rok. Vrnil pa se je Dražen in po dolgem času, brez futsala, dobro izkoristil svoje minute. Tekmo smo odprli fenomenalno, saj smo že dokaj hitro povedli z 0:2. na koncu prvega polčasa smo se nekoliko mučili, saj smo si hitro nabrali 5 prekrškov, vendar smo uspeli zadržati prednost do konca polčasa. Tudi v drugi polčas smo štartali odločno, kot da je rezultat 0:0 in nasprotniku preprosto nismo dovolili, da bi si ustvaril prave priložnosti. Ko smo zadeli še naslednja dva gola, smo tekmo le še rutinirano pripeljali do konca in domov odnesli 3 točke.«

KMN Oplast Kobarid