NESREČEN PORAZ ČLANOV PROTI PTUJU

NESREČEN PORAZ ČLANOV PROTI PTUJU

V petek, 9.10.20, smo bili priča tekmi med domačim Oplastom in ekipo FC Hiša Daril Ptuj, ki je v Kobarid prišla kot favorit, glede na to, da v dosedanjih tekmah niso poznali poraza. V štirih tekmah so nanizali prav toliko zmag. Naši so bili odločeni, da prekinejo niz Ptuja, a se na žalost ni izšlo. Žal smo 2 uri pred tekmo izvedeli še, da bo potrebno srečanje odigrati pred praznimi tribunami, zato se naši niso mogli nadejati pomoči navijačev.

Ne glede nato, da smo šli v tekmo močno oslabljeni, saj sta manjkala poškodovana Jure Uršič in Dani Vulikić, ki sta sicer bila na klopi za rezervne igralce ampak nista stopila na parket, smo tekmo začeli hrabro. Ptuj je na začetku imel manjšo terensko premoč, a so naši hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču, ter do 11. minute držali neodločen izid.

V 11. minuti pa je, Borut Ručna, v njegovem slogu sprožil z razdalje in presenetil Nika Logarja, ter povedel Ptuj v vodstvo z 1:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa, kjer smo videli še po eno vratnico na vsaki strani.

Vodstvo Ptuja je trajalo do 22. minute, ko je Anže Širok podal do Roka Beštra, ki je v kazenskem prostoru mojstrsko preigral gostujočega vratarja in, s svojim prvim golom za Oplast, izid izenačil na 1:1. Na našo žalost pa je bilo izenačenje kratkotrajno. Že 3. minute kasneje, natančneje v 25. minuti je Mitja Gašparič lepo preigral svojega čuvaja ter podal v sredino kazenskega prostora, kjer Jurčku Klincu ni bilo težko zadeti prazne mreže.

Naši se niso predali ampak so hitro izenačili. V 27. minuti je Marko Mohorič prestregel podajo, lanskega soigralca Vanča Florjančiča, ter v protinapadu ukanil gostujočega vratarja in zadel za novo izenačenje, na 2:2.

Naši so skozi celoten drugi polčas dobro kontrolirali igro in bilo boljši nasprotnik od Ptuja a na žalost je prišla 39. minuta in napaka naših v napadalni akciji. Nekdanji igralec Oplasta, Borut Ručna je odhitel v protinapad in povišal vodstvo na 2:3. Naši so v zadnji minuti poskusili še z Nikom Logarjem v vlogi petega igralca, a takoj storili še eno napako. Rok Rednak je prestregel podajo in zadel prazna vrata za končnih 2:4.

Kaj reči po končani tekmi? Škoda izgubljenih točk, saj so naši fantje pokazali izjemno borbenost in bi si zaslužili vsaj remi, če že ne zmage. Ampak žal se ni izšlo. Naslednja priložnost za nove točke bo že v petek 16.oktobra, ko gostujemo na škofijah pri KMN Bronx.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V) (K), 4 – Rok Hrast, 7 – Dražen Žarić, 10 – Anže Širok, 13 – Jure Uršič, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 77 – Dani Vulikić

FC HIŠA DARIL PTUJ:

1 – Miha Zdovc (V),  22 – Kevin Caf (V), 5 – Mitja Gašparič, 6 – Rok Rednak, 7 – Borut Ručna, 8 – Vanč Florjančič, 9 – Jurček Klinc, 11 – Thomas Pihler (K), 14 – Davor Fleten, 17 – David Lah, 18 – Jeremy Bukovec, 19 – Tilen Gajser, 44 – David Pauko  

SODNIKA:

Koritnik Matjaž, Dimic Sebastijan

STRELCI:

0:1       Borut Ručna (11′)

1:1       Rok Bešter (22′)

1:2       jurček Klinc (25′)

2:2       Marko Mohorič (27′)

2:3       Borut Ručna (39′)

2:4       Rok Rednak (40′)

KARTONI:

RUMENI: Borut Ručna (13′), Vanč Florjančič (25′)

RDEČI: /

KMN Oplast Kobarid