LITIJA BOLJŠA TUDI NA DRUGI TEKMI

LITIJA BOLJŠA TUDI NA DRUGI TEKMI

V petek so se odigrale druge tekme četrtfinala 1. SFL. V Kobaridu je gostovala Litija, ki je bila tudi v drugo boljša od Oplasta in zasluženo napredovala v polfinale. Končni rezultat pa je vseeno previsok in naši si, po prikazanem, niso zaslužili tako visokega poraza.

Za razliko od prve tekme, je bil Zoranu Tesku spet na razpolago Gregor Kos. Žal pa je manjkal Anže Širok, ki je počival zaradi rdečega kartona, na prvi tekmi v Litiji. Že na ogrevanju se je poškodoval tudi vratar Deni Krivec, ki je sicer stisnil zobe in zaigral, a je bila bolečina prehuda, tako da tekme ni odigral do konca.

Naši so tekmo začeli dobro in že takoj nanizali dve lepi priložnosti za vodstvo a žal niso zadeli. V 11. minuti smo imeli na voljo protinapad, a je Gašper Vrhovec marku Mohoriču vzel žogo in podal do Mateja Fiderška. Ta je lepo zaposlil Jonhna Lennona, ki mu ni bilo težko zadeti. Naši so v prvem polčasu Litiji dobro parirali. Rezultat polčasa je bil 0:1.

V drugem polčasu je Litija, po 4. minutah igre povišala vodstvo na 0:2. Strelec je bil ponovno Jonhn Lennon, ki je ostal sam v kazenskem prostoru Oplasta in ni imel težav zadeti. Le minuto kasneje je bilo že 0:3. Matic Račič je sprožil proti golu Oplasta, Deni Krivec obranil strel, a se je žoga odbila na nogo Arnonu, ki je žogo potisnil v praktično prazen gol. Po zaostanku s 0:3 je trener Oplasta šel na vse ali nič in začel igrati z vratarjem v polju. To vlogo je opravljal Jure Uršič. Rezultat pa so bili še trije goli v mreži Oplasta. Zadeli so Leitao, Jonhn Lennon in Matej Fideršek za končnih 0:6.

1.SFL je tako za Oplast končana, ostaja pa še pokalno tekmovanje, kjer je cilj, kot vedno, uvrstitev v finale. Že v soboto igrajo naši, tekmo osmine finala pokala, v ajdovščini. Nasprotnik je ekipa KIX Ajdovščina. Litiji pa čestitamo za zasluženo uvrstitev v polfinale prvenstva.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 4 – Rok Hrast, 11 – Gašper Konavec, 13 – Jure Uršič, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 19 – Tilen Leban, 21 – Rok Bešter, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 29 – Gregor Kos, 77 – Dani Vulikić (K)

FC LITIJA:

14 – Igor Bratić (V), 22 – Marko Đeković (V), 2 – Abraham Sanchez Martinez, 6 – Marko Bjelčević, 7 – Jonhn Lennon Felinto Silva, 9 – Gašper Vrhovec (K), 11 – Josip Jurić, 17 – Arnon Santos Cassemiro, 19 – Fernando Gomes Leitao, 20 – Matic Račič, 23 – Tine Šturm, 41 – Matej Fideršek

SODNIKA:

Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

STRELCI:

0:1      Jonhn Lennon Felinto Silva (11’′)

0:2      Jonhn Lennon Felinto Silva (24′)

0:3      Arnon Santos Cassemiro (25′)

0:4      Fernano Gomes Leitao (28′)

0:5      Jonhn Lennon Felinto Silva (32′)

0:6      Matej Fideršek (39′)

KARTONI:

RUMENI: Fernando Gomes Leitao (13′), Gregor Kos (14′), Mark Prosič (34′), Nejc Kovačič (38′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Zoran Tesko, trener KMN Oplasta:

»Litija je bila danes boljša. Mi smo bili v prvem polčasu še nekako enakovredni. Litija je povedla v bistvu iz naše priložnosti. Če bi mi tam povedli, bi igralci lahko iz sebe iztisnili še malo več moči. Mi smo v protinapadu naredili napako. Šli smo dva na ena, izgubili žogo oni pa so izkoristili napako in zadeli za 0:1. Prvi polčas fantom nimam kaj očitati, ker so se borili. Tudi v drugem polčasu jim ne morem nič očitati. Litija je bila enostavno boljša. Za nas so prehitri, prehitro igrajo, nam pa se pojavljajo te stalne napake, ki so posledica celoletnega dela. Že v ponedeljek smo se spraševali, ali si sploh zaslužimo polfinale, glede na to koliko smo letos delali in koliko nas je »tepel« ta Covid. Na koncu lahko samo rečem, da so fantje dali vse od sebe. Naš cilj je pa že celo sezono bolj pokalno tekmovanje. Sezono smo začeli avgusta, ko je bila vnema na treningu še velika. Potem je prišel tisti prvi val Covida, ko se je vse skupaj malo ustavilo. Nismo vedeli ali se bo tekmovanje nadaljevalo ali ne. Najprej smo nehali trenirati, pa nato spet začeli. Fantje so iz cele Slovenije. Večina jih je prišla v kontakt s tem virusom  in morala ostati doma. Posledica je, da celo sezono nismo trenirali tako kot bi mogli. Zadnje tri tedne smo sicer trenirali kot je treba, a je žal to za prvo ligo prepozno in premalo. To je dovolj, da prideš v play-off, za kaj več pa ne. Na koncu lahko rečem, da smo v prvenstvu dosegli tisti osnovni cilj, sredino lestvice. V končnici smo malo ciljali na Ptuj, ampak je bilo prepozno za to. Mesta so bila že razdeljena in vedeli smo, da zna biti Litija za nas premočan nasprotnik, ampak gremo naprej.«

Mark Prosič, vratar KMN Oplast:

»Danes nismo odigrali najboljše tekme, sploh glede na rezultat. Zelo smo si želeli te zmage in tretje tekme v Litiji. Ni nam uspelo, ker smo naredili preveč individualnih napak, katere so oni kaznovali. Čestital bi Litiji za uvrstitev v polfinale, mi pa se bomo sedaj osredotočili na pokal in tam skušali priti v finale.«

Igor Bratić, vratar Litije:

»Uvrstitev v polfinale je pričakovana, vedeli pa smo, da bo tekma težka. Ko gostuješ v Kobaridu svoje naredi tudi dolga pot. Jaz sem tega sicer navajen, moji soigralci pač ne. Mislim pa, da smo zmagali zasluženo. V prvem polčasu je bilo težko. Peša nam realizacija, ampak smo v drugem polčasu zabili še par zadetkov in tekmo suvereno pripeljali do konca. Cilj je seveda, kot pri vseh, naslov državnega prvaka. Ampak najprej se je treba prebiti do finala, potem pa mislim, da je vse mogoče.«

KMN Oplast Kobarid