KLJUB PORAZU DOBRA PREDSTAVA V LITIJI

KLJUB PORAZU DOBRA PREDSTAVA V LITIJI

Po štirih tekmah neporaženosti, je tokrat prišla na vrsto tekma v Litiji, ki so jo naši začeli izjemno in že v 8. minuti vodili z 0:2.

Anže Širok je prodiral po desni strani in lepo podal do Danija Vulikića, ki je takoj sprožil proti golu. Žoga je oplazila nasprotnikovega igralca in se odbil v gol za vodstvo naših. Naši se po vodstvu niso ustavili in še naprej igrali dobro. Rezultat je prišel v 8. minuti, ko je avr izvajal Dražen Žarić, ki je podal do Nejca Kovačiča. Ta je lepo preigral igralca Litije in zadel za povišanje vodstva.

Litiji pa je do polčasa žal uspelo izenačiti. Najprej je Deni Krivec dvakrat lepo branil strele Jonhna Lennona, a se je žoga nesrečno odbila do Sancheza martineza, ki je z lobom, preko našega vratarja, zadel za znižanje rezultata. Le dve minuti kasneje pa je po lepi akciji izenačil Jonhn Lennon, ki je žogo potisnil v prazen gol. 2:2 je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu so bili Litijani boljši tekmec in še dvakrat zadeli – obakrat Gašper Vrhovec. Najprej iz prostega strela v 23. minuti za vodstvo domačih s 3:2, končni rezultat pa je postavil v 29. minuti iz zelo sporno dosojene 6-metrovke.

Po nekaj tekmah brez poraza so tokrat naši morali priznati premoč favorizirani Litiji. Poraz ni tragičen, so pa naši dokazali, da se lahko dokaj enakovredno kosajo tudi z Litijo. V zadnjem krogu rednega dela, v petek 26.2.2021, v Kobaridu gostuje zadnjeuvrščena ekipa prvenstva FC Dobrepolje.

POSTAVI EKIP:

KMN OPLAST KOBARID:

16 – Mark Prosič (V), 23 – Deni Krivec (V), 4 – Rok Hrast, 8 – Dražen Žarić, 10 – Anže Širok, 11 – Gašper Konavec, 14 – Andrej Mohorič, 15 – Marko Mohorič, 22 – Matej Mohorič, 27 – Nejc Kovačič, 29 – Gregor Kos, 77 – Dani Vulikić (K)

FC LITIJA:

1 – Nejc Urbanija (V), 14 – Igor Bratić (V), 2 – Abraham Sanchez Martinez, 3 – Vid Kos, 6 – Marko Bjelčević, 7 – Jonhn Lennon Felinto Silva, 8 – Timotej Debeljak, 9 – Gašper Vrhovec (K), 11 – Josip Jurić, 17 – Arnon Santos Cassemiro, 19 – Fernando Gomes Leitao, 20 – Matic Račič, 23 – Tine Šturm, 41 – Matej Fideršek

SODNIKA:

Jernej Petek, Venco Zašev

STRELCI:

0:1    Tine Šturm (ag) (3′)

0:2    Nejc Kovačič (8′)

1:2    Abraham Sanchez Martinez (11′)

2:2    Jonhn Lennon Felinto Silva (13′)

3:2    Gašper Vrhovec (23′)

4:2    Gašper Vrhovec (6m) (29′)

KARTONI:

RUMENI: Nejc Kovačič (23′), Matej Mohorič (38′), Marko Mohorič (38′)

RDEČI: /

IZJAVE PO TEKMI:

Anže Širok, igralec Oplasta:

»Tekma z Litijo je prišla ob pravem času, saj je končnica pred vrati in smo lahko videli kaj moramo vse popraviti in spremeniti, da bomo najboljši, ko bo najbolj potrebno. Na igrišču smo bili večinoma dobro postavljeni in disciplinirani. Delamo čedalje manj usodnih napak. V napadu pa imamo še veliko rezerve v zaključku akcije, posesti žoge in enostavnejšem zaključevanju protinapadov. Skupek vsega tega je prineslo ta razmeroma minimalen poraz v Litiji, ki je res kvaliteten nasprotnik in je za nas v tem trenutku še premočen nasprotnik.«

Igor Bratić, vratar Litije:

»Pričakovali smo težko tekmo. Oplast je imel zadnjih nekaj tekem pozitivne rezultate in videlo se je, da so zelo motivirani. Začeli smo slabo, kar je nasprotnik izkoristil in hitro povedel z 0:2. To nam je zakompliciralo potek tekme, vendar nam je, na našo srečo, do polčasa uspelo rezultat izenačiti. V drugem polčasu smo zaigrali zbrano in izkoristili malo slabšo igro Oplasta, zadeli še dvakrat in zasluženo zmagali.«

KMN Oplast Kobarid