INTERVJU: VANČ FLORJANČIČ

INTERVJU: VANČ FLORJANČIČ

Si novinec v ekipi Oplasta. Bi se za začetek, na kratko, predstavil navijačem?

Sem Vanč Florjančič, star sem 19 let. Do svojega 14. leta sem treniral veliki nogomet. Takrat pa sem prejel vabilo trenerja Francija Ahcina iz FSK Stripya. Odločil sem se, da to sprejmem in se preizkusim z igranjem futsala. V Škofji Loki sem ostal do leta 2019, ko je klub žal prenehal z delovanjem. Sledil je prestop na Ptuj, kjer sem v lanski sezoni igral za FC Hišo Daril Ptuj, letos pa sem pri vas, v Kobaridu.

V prejšnjih sezonah si igral futsal za ekipo FSK Stripy, ki pa je na žalost ni več, nato pa za FC Hišo Daril Ptuj. Odločil si se, da boš v letošnji sezoni igral za Oplast. Kaj je botrovalo ti odločitvi?

Klub KMN Oplast Kobarid poznam že dolga leta. Všeč mi je tudi, da poznam skoraj vse soigralce, in seveda tudi trenerja. Z Matejem Kavčičem sva sodelovala že, ko sem bil član reprezentance U19. Predvsem pa mi je všeč projekt, katerega so mi predstavili vodilni možje kluba.

 Koliko je k tej odločitvi pripomoglo dejstvo, da imamo v Kobaridu »Škofjo Loko v malem«?

Seveda je tudi to pomagalo pri odločitvi. Matej, Rok in Andrej so moji bivši soigralci. Skupaj smo namreč igrali v Škofji Loki pri Stripyu. Smo tudi dobri prijatelji. Razumemo se tako na igrišču, kot tudi izven njega. Lepo bo spet igrati z njimi.

 Jedro ekipe jo podobno kot lani. Odšla sta dva igralca, prišli pa ste trije. Nov je tudi trener. Kje misliš, da je domet Oplasta v tej sezoni? Do kam lahko ekipa poseže v prvenstvu in pokalu?

Z trenerjem in ekipo smo že imeli sestanek. Uprava je povedala kakšni so cilji v tej sezoni, mi pa se s tem strinjamo. Cilji so visoki, ne pa nerealni. Vsi smo željni uspeha in vsi smo zelo motivirani. Z dobrim delom na treningih lahko realno ciljamo na prva tri mesta v prvenstvu, v pokalu pa želimo na zaključni turnir v Terme Olimia.

Si stalni član mlajših reprezentanc Slovenije. Igral si za reprezentanco U19, sedaj si član reprezentance U19. Verjetno je tvoj cilj tudi preboj v člansko reprezentanco?

Najprej sem igral za reprezentanco U19, sedaj sem član reprezentance U21. Seveda pa so moji cilji povezani tudi s člansko reprezentanco Slovenije. Vedno si štejem v čast, da lahko zastopam barve svoje države. Na koncu pa je vse odvisno od mojega dela, tekem, rezultatov in seveda selektorja. Na meni je, da ga prepričam, da si vpoklic zaslužim.

Kaj bi za konec sporočil navijačem Oplasta?

Vesel sem, da sem tukaj. Vedno se bom maksimalno potrudil za dobre rezultate in dobre odnose v ekipi. Upam, da se bomo s pomočjo navijačev skupaj veselili čim več zmag in čim boljše sezone.

KMN Oplast Kobarid