INTERVJU: ROK BEŠTER

INTERVJU: ROK BEŠTER

Si novinec v ekipi Oplasta. Bi se za začetek na kratko predstavil navijačem?

Sem Rok Bešter. Star sem 27 let. Živim v Dolenji vasi v Selški dolini. Prihajam iz šestčlanske družine. V otroštvu je bila moja prva ljubezen rokomet. Pri trinajstih letih me je pa pot zanesla v nogometne vode. Najprej sem igral veliki nogomet za NK Železniki. Nato je nastal klub KMN Ratitovec, ki je bil povod za moje navdušenje nad malim nogometom. Takrat je futsal postal moja ljubezen, ki me spremlja še danes. Iz KMN Ratitovec me je pot vodila v Škofjo Loko, klub Stripy, ki ga na žalost ni več. Sedaj pa sem tukaj, v KMN Oplast Kobarid.

V prejšnjih sezonah si igral futsal za ekipo FSK Stripy, ki pa je na žalost ni več. Odločil si se, da boš v letošnji sezoni igral za Oplast. Kaj je botrovalo ti odločitvi?

Letos poleti me je nekega dne poklical Primož Zorč in mi predstavil njihovo situacijo v klubu ter me povabil, da bi igral za KMN Oplast Kobarid. Takrat sem že vedel, da kluba FSK Stripy na žalost ne bo več. Bil sem presečen, da so se spomnili name. Sprva sem bil v dvomih, moja odločitev se je nagibala bolj k temu, da bi povabilo zavrnil. Imam res kar nekaj vožnje do Kobarida. In poleg tega še službo, ki se včasih zavleče tudi do večernih ur. Ampak, ker je ljubezen do futsala le prevelika, sem se odločil, da ponudbo sprejmem. Dogovorili smo se, da bom hodil na en trening in tekme, med tednom pa kolikor se bo dalo, treniral tudi sam doma. In moram reči, da mi kljub kar nekaj vožnji, ni žal.

Kaj nam lahko poveš o svojih soigralcih? Kako so te sprejeli medse?

Večino igralcev sem poznal že od prej. Že na prvem treningu so me zares lepo sprejeli medse. Med nami se je vzpostavila dobra energija, katero iz treninga v trening nadgrajujemo. Moram reči, da smo postali res dobri prijatelji. Vsi moji soigralci so super, prav tako celotna ekipa Oplasta. Z vsemi se dobro razumem. Vesel pa sem, da se na treninge ne vozim sam in da del ekipe Stripy-a nadaljuje naprej. Tukaj imam v mislih Mateja, Marka in Andreja Mohoriča.

Dober mesec igranja za Oplast je za tabo. Kako ocenjuješ dosedanje tekme in uvrstitev na lestvici?

Kljub malo treningom in popolnoma spremenjeni ekipi, smo začeli zelo dobro. Res pa je, da smo imeli kar veliko težav z poškodbami igralcev, ki so, bi lahko rekli, ključni del ekipe. Glede na trenutno stanje na lestvici nisem najbolj zadovoljen, saj menim, da bi na vsaj dveh tekmah, po prikazani igri, moral biti rezultat drugačen. Naša največja težava je trenutno realizacija in neuigranost, ampak verjamem, da bomo v prihodnje to izboljšali, saj smo z vsako tekmo boljši.

Glede na to, da se zaradi trenutne situacije, še ne ve kdaj se bo lahko nadaljevalo s treningi in prvenstvom nas zanima, kako v teh dneh ohranjaš kondicijo in izvajaš treninge?

Redno vzdržujem kondicijo. Treniram trikrat tedensko. Trener nam je poslal tudi različne vaje, katere bolj ali manj izvajam. Večkrat grem pa tudi teč v naravo ali pa se povzpnem na kakšen bližnji hrib. Upam pa, da se stanje čimprej izboljša, da bomo spet lahko začeli trenirati kot ekipa, saj je veliko težje trenirati sam, kot pa z ekipo, ki se med seboj spodbuja.

V času ko si pri Oplastu, si svoje soigralce že dobro spoznal. Kje misliš, da je domet Oplasta v tej sezoni? Do kam lahko ekipa poseže v prvenstvu in pokalu?

V ekipi imamo kar nekaj izkušenih igralcev in pa tudi nekaj manj izkušenih igralcev. Bogati nas hitrost in povezanost med soigralci v ekipi. Glede na letošnje ekipe v prvi slovenski futsal ligi, menim, da se naša ekipa lahko povzpne do četrtega ali petega mesta po rednem delu. Težko pa bo doseči željeno mesto, če se bodo poškodbe v naši ekipi še kar nadaljevale ali celo stopnjevale. V končnici se stopnja tekmovanja dvigne na višji nivo. Tam ni prostora za napake, saj je vsaka napaka lahko ključna za dosego željenega mesta. V pokalu pa imam željo priti na finalni turnir v Podčetrtek, saj mi to do zdaj še ni uspelo.

Vsak igralec ima željo igrati za reprezentanco. Do sedaj nisi še zaigral za reprezentanco. Se v prihodnosti vidiš v reprezentančnem dresu?

Za reprezentanco sem že igral v selekciji do 21 let. Bil sem na dveh zborih pod vodstvom trenerja Mateja Kavčiča. Kar se tiče pa A reprezentance, je konkurenca zelo močna. Želja je seveda prisotna, vendar se zavedam, da je v naši reprezentanci veliko kvalitetnih igralcev, zato bi bilo to zelo težko. Ampak nikoli ne reci nikoli.

KMN Oplast Kobarid