INTERVJU: NEJC ŽAGAR

INTERVJU: NEJC ŽAGAR

Si prvi strelec in gonilna sila ekipe U19 v napadu. Kako ocenjuješ dosedanje tekme in uvrstitev na lestvici?

Vsak ve, da se od vsake ekipe pričakuje največ in to so seveda zmage, ampak na zadnje tri predstave gledam zelo pozitivno, saj nam je na prvi tekmi zmanjkalo malo sreče in fizične pripravljenosti. Na drugi tekmi na Ptuju smo zasluženo zmagali, saj smo bili bistveno boljši nasprotnik. Ko pa je govora o tretjem krogu pa ne smemo pozabiti, da nam je manjkalo skoraj polovico moštva zaradi bolezni in poškodb. Zato tudi rezultat ni bil ravno realen. Tekmo v Zagorju ob Savi smo sicer izgubili, a ne smemo pozabiti, da smo se borili do konca.

Si zadovoljen, ali si pred sezono pričakoval več?

Seveda lahko zmeraj pričakujemo več, vendar kot sem že prej povedal nam je zmanjkalo nekaj malenkosti tako, da smo zaenkrat lahko zadovoljni s prikazanim.

Kako ocenjuješ svoje igre v letošnji sezoni?

S svojimi igrami nebi mogel biti bolj zadovoljen. Res upam, da bo tako šlo še naprej tako meni kot seveda ekipi. Seveda pa brez takih soigralcev tudi sam nebi mogel prikazovati takih iger kot jih.

Glede na to, da se veliko igralcev ekipe U19 šola v Novi Gorici in je med tednom v dijaškem domu imate samo dva treninga tedensko. Koliko to vpliva na uigranost ekipe in formo igralcev?

Seveda da ima to, da je več kot pol ekipe v Gorici in da imamo samo dva treninga tedensko, vpliv na vse, tudi na naše predstave. Vendar se poskušamo na vsakem treningu, tudi če sta samo dva,  maksimalno potrudit in po najboljših močeh oddelati treninge.

Kakšno je vzdušje v ekipi? Se igralci dobro razumete med sabo?

Vzdušje boljše skoraj nebi moglo biti. Vedno je polno smeha, tako na poti na tekme, kot tudi v garderobi, pred in po treningih in tekmah. Odlično vzdušje ustvarja tudi naš trener Dani, saj se zna smejati z nami in povedati tudi kakšno “noro”.

Letos poteka zadnje leto, ko lahko igraš za ekipo U19. Kakšne so tvoje ambicije v futsalu?

Letos sem popolnoma osredotočen na ekipo U19. Kar pa se tiče za naprej pa trenutno ne vem kaj reči. Bomo videli kako se bo vse skupaj odvijalo.

Bil si že vpoklican v reprezentanco U19, a se zbora nisi udeležil. Se v prihodnosti še vidiš v reprezentanci?

To je vprašanje, na katerega ne znam odgovoriti. Rad igram nogomet sebi v veselje. Prav tako vedno dam popolnoma vse od sebe tudi za moj klub, za katerega bi se dobesedno “ubil” na parketu. Moram pa priznati in pošteno povedati, da me v reprezentanco “ne vleče”. Poleg vsega bi bila to tudi še ena velika obveza več poleg šole, ki jo moram še končati. Seveda nikoli ne reci nikoli, tako da tudi reprezentanca zame ostaja odprta opcija, ampak trenutno je moja odločitev takšna kot je.

KMN Oplast Kobarid