INTERVJU: MARK PROSIČ

INTERVJU: MARK PROSIČ

Si najnovejša okrepitev ekipe Oplasta. Bi se za začetek predstavil navijačem?

Sem Mark Prosič prihajam iz Grosuplja. Star sem 20 let in sem študent 2. Letnika Ekonomske fakultete v Ljubljani. V prostem času zelo rad igram poker in se veliko družim s prijatelji.

Kako je prišlo do kontakta z Oplastom in zakaj si se odločil, da se preizkusiš v futsalu?

Do kontakta z Oplastom je prišlo preko trenerja članske ekipe Zorana Teska, s katerim sva, v preteklosti, že uspešno sodelovala pri mladinski ekipi NK Dren Vrhnika. In sicer v sezoni 2018/19. S futsalom sem se srečal predvsem na šolskih tekmovanjih in nekaterih turnirjih, nikoli pa še na tako visoki ravni. Ravno zato mi je bil velik izziv sprejeti ponudbo trenerja.

Soigralce si verjetno sedaj že spoznal. Kako so te sprejeli medse?

Soigralci so me odlično sprejeli, vendar sem se zaenkrat udeležil samo ene tekme in enega treninga, tako da se moramo se dodobra spoznati. Mislim pa da se bom lahko zelo hitro vklopil v ekipo.

Do sedaj si branil v velikem nogometu. S futsalom praktično nimaš izkušenj. Ali prihod v Oplast pomeni tudi prehod v futsal?

Ne bi rekel ravno, da to pomeni prehod v futsal saj sem še vedno del ekipe na Vrhniki, prav tako pa lahko istočasno igram tako velik kot mali nogomet. Mogoče pa se v prihodnosti odločim in zaigram samo v futsalu.

Glede na to, da si bil do sedaj nogometni vratar. Kako težko je preskočiti na futsal?

Rekel bi da je prehod vratarja iz futsala na velik nogomet težji kot obratno, zato velikih težav zaenkrat nisem imel. Se pa moram glede branjenja pri futsalu še marsikaj naučiti.

Kakšni so tvoji cilji v letošnji sezoni?

Moji cilji do konca letošnje sezone so, da bi na najbolši možen način lahko pomagal ekipi. Predvsem pa si želim pridobil veliko novih izkušenj. Seveda si tudi želim zaigrati na kakšni tekmi in s tem izkusil igranje v prvi slovenski futsal ligi.

Kaj bi za konec sporočil navijačem Oplasta?

Sporočam jim, da bom, v kolikor se mi ponudi priložnost, vedno dal vse od sebe. Želim pa si tudi, da bi se navijači čimprej vrnili na tribune in nam pomagali do novih zmag.

KMN Oplast Kobarid