INTERVJU: JAN ŽNIDARČIČ

INTERVJU: JAN ŽNIDARČIČ

Kako je prišlo do kontakta z Oplastom in zakaj si se odločil za prestop v Kobarid?

Po koncu lanske sezone, me je kontaktiral Primož Zorč. Predstavil mi je projekt, katerega želi klub izpeljati v prihodnosti in takoj me je pritegnilo. Poleg tega, sem si tudi želel igrati futsal v prvi ligi, tako da smo se dokaj hitro dogovorili.

Na kateri poziciji najraje igraš?

Igral bom tam, kjer bo trener od mene zahteval. Drugače pa najraje igram na desnem krilu.

Dosedaj si igral v drugi ligi, za KIX Ajdovščina. Se veseliš igranja v prvi ligi? Kako težak bo ta preskok iz druge v prvo ligo?

Igranja v prvi ligi se zelo veselim. To je bila moja želja.Ko sem igral za KIX-e sem, tako ali tako, že igral proti večini ekip, ko so te igrale še v drugi ligi. Igral sem tudi proti nekaterim prvoligaškim ekipam, ko smo nastopalu v pokalu Terme Olimia. Verjamem pa, da ta preskok med ligama zame ne bo pretežak in da se bom hitro vklopil v ekipo.

Trenerja verjetno že poznaš, saj si igral tudi za KMN Puntar. Po dobrem tednu skupnega treniranja, si spoznal tudi že soigralce. Kako visoko, po tvojem, lahko seže Oplast v prvenstvu in pokalu?

Tako je. Trenerja poznam že od prej. Prav tako, pa poznam tudi že večino novih soigralcev, tudi če nismo nikoli igrali skupaj. Ekipa je dobro sestavljena. Bi se pa sam raje izognil raznim napovedim. Vemo kakšni so cilji uprave, vsi si želimo čim višje in na nas je, da ta pričakovanja tudi izpolnemo.

Trenutno si lažje poškodovan. Kakšno je trenutno stanje s poškodbo? Kdaj te lahko pričakujemo v polnem pogonu?

Drži, lani sem si zvil gleženj in si nisem vzel časa za rehabilitacijo, ampak sem igra naprej. Po koncu sezone so se pojavile težave, ki me še sedaj spremljajo. Treniram z ekipo, delal sem individualno s klubskim fizioterapevtom, tako da gre stvar na boljše. Kdaj bom optimalno pripravljen ne vem, si pa želim, da bi bilo to še pred koncem priprav na novo sezono.

Kaj bi sporočil navijačem Oplasta?

V kolikor bodo razmere to dovoljevale, jih vabim, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu. Smo mlada in zanimiva ekipa in z njihovo pomočjo lahko dosežemo dober rezultat.

KMN Oplast Kobarid