INTERVJU: DAVID LAH

INTERVJU: DAVID LAH

Po treh letih igranja v Litiji in na Ptuju se vračaš v svoj matični klub. Kako je prišlo do vrnitve? 

Po skoraj že zaključenemu študiju v Ljubljani, manjka mi samo še diploma, je bila to nekako najbolj logična odločitev. Veliko težo pri vsem tem pa je imela tudi uprava kluba. Vsedli smo se in predstavili so mi projekt k kateremu stremijo. Odločitev je bila dokaj lahka.

Po nekaterih informacijah, je bila tvoja vrnitev v Oplast, aktualna že lani. Odločil si se za odhod na Ptuj. Zakaj? 

Drži, v stiku z Primožem Zorčem sem bil že lani, ampak me je takrat prepričal projekt na Ptuju. Tam smo imeli močno in mlado ekipo, ki jo je vodil vrhunski trener Robert Grdović. Sezona je bila dobra, na žalost pa nam je, na koncu, zmanjkalo malo športne sreče, ki bi bila potrebna, da bi dosegli še kaj več kot smo.

Soigralce in trenerja poznaš. Cilje, ki jih je zastavila uprava tudi. So realni? Jih je ta ekipa zmožna doseči? 

Tako je, večino soigralcev poznam od prej. Po vseh letih, ki sem jih že preživel v Oplastu, nekih težav z privajanjem seveda ni bilo. Cilji uprave so postavljeni visoko, kar je po mojem mnenju edino pravilno. Ambicije so, sedaj pa je odvisno od nas igralcev, da z veliko dela in želje na treningih te cilje dosežemo. Mislim pa, da so ti cilji uprave, s prihodom novega trenerja, popolnoma realni in dosegljivi.

Kaj ti pomeni, glede na to, da si »otrok« Oplasta, pomeni vrnitev v klub? 

Lepo se je vrniti. Moja želja in tudi nekakšen načrt je bil, da se nekoč vrnem v Oplast. Letos, ko se je začela neka nova zgodba, z jasno zastavljenimi cilji, pa se mi je zdel pravi čas za vrnitev.

Kakšna so tvoja osebna pričakovanja pred prihajajočo sezono? 

Mislim, da je uprava naredilo dobro delo in da je ekipa dobro sestavljena. Nekateri igralci so odšli, a ostalo je jedro ekipe. Prišli smo Vanč Florjančič, Jan Žnidarčič in jaz. Imamo pravo mešanico izkušenih in mladih igralcev in pravega trenerja za to. Na koncu pa je na nas igralcih, da z resnim pristopom te cilje dosežemo.

Kaj bi sporočil navijačem Oplasta? 

Prav vse bi povabil na tribune kobariške dvorane. Obljubljam pa, da bomo storili vse, da bodo zmage ostale v Posočju.

KMN Oplast Kobarid