INTERVJU: ANŽE KAVČIČ

INTERVJU: ANŽE KAVČIČ

Tvoji futsal začetki segajo v KMN Puntar. Po tem, ko je ekipa Puntarja izstopila iz vseh tekmovanj, si se, kot še nekateri soigralci odločil, za prestop v Oplast. Kako se spominjaš tvojih začetkov v Puntarju?

Pri KMN Puntar so leta 2014 ustanovili ekipi U13 in U15. Takrat sem se odločil, da začnem igrati futsal, saj je bil Puntar klub, ki sem ga spremljal od majhnega, ko so še dosegali uspehe na evropski ravni in sem si vedno želel igrati za ta klub. Začel sem pri 12 letih in sem na začetku futsal še kombiniral z nogometom. Ko pa sem zaigral za ekipo U15, sem se odločil, da se posvetim predvsem futsalu. Za Puntar sem igral 5 let do selekcije U17. Čeprav smo pri Puntarju večinoma imeli malo igralcev in nismo dosegali večjih uspehov, sem za Puntar vedno igral z veseljem. V teh petih letih, sem se naučil veliko stvari, treniralo me je veliko odličnih trenerjev, za kar jim bom vedno hvaležen in v mojem srcu bo imel Puntar vedno posebno mesto. Ko je Puntar izstopil iz tekmovanj sem se odločil, da bom nadaljeval s futsalom in odšel igrati v Kobarid, kjer sem sedaj zelo zadovoljen.

Letošnja sezona je, zaradi Covida, prekinjena. Tako tekme, kot tudi treningi. Kako sedaj treniraš in vzdržuješ kondicijo?

Ker se sezona zaradi Covida ni prekinila prvič, smo tega že vajeni. Kondicijo vzdržujem s tekom po okoliških hribih in s treningi za moč ter stabilizacijo. Poskušam tudi ohraniti čim več stika z žogo in izboljšati tehnično znanje. S trenerjem se tudi dogovarjamo, da skupaj naredimo kakšen trening preko videokonference. Upam pa, da se bo sezona čimprej nadaljevala in da lahko kmalu začnemo spet normalno trenirati in igrati.

Zadnje tekme zaradi poškodbe nisi odigral. Kakšno je sedaj stanje s poškodbo?

Poškodbo sem saniral, težav z stegensko mišico nimam več in če se sezona nebi prekinila, bi najverjetneje lahko že igral in treniral na polno, zato komaj čakam na nadaljevanje sezone in vrnitev na parket.

V letošnji sezoni treniraš tudi s člansko ekipo Oplasta. Ali pričakuješ tudi krstni nastop v letošnji sezoni za člansko ekipo?

Da, v letošnji sezoni treniram tudi za člansko ekipo, na treningih dajem vse od sebe, ter na treningih zelo uživam. Trudim se, da kar največ odnesem od vsakega treninga. Upam da se trenerju dokažem, in tako mogoče nastopim tudi na kakšni tekmi, saj je cilj vsakega mladega igralca da nastopi tudi v članski konkurenci.

Kako ocenjuješ svoje letošnje igre in trenutno uvrstitev ekipe U19 na lestvici?

Z mojimi letošnjimi nastopi sem dokaj zadovoljen, ampak mislim da imam še veliko prostora za napredek. Prav tako sem zadovoljen z igro ekipe. Vem pa, da se lahko igra še izboljša, ter posledično tudi uvrstitev na lestvici. Na Ptuju smo že pokazali boljšo igro, kot na prvi tekmi. Na zadnjo tekmo pa je odšla ekipa na gostovanje zelo oslabljena, zaradi številnih poškodb in bolezni, zato rezultat ni realen.

Kakšne so tvoje ambicije v futsalu?

Futsal si želim igrati tudi na članski ravni in v prvi slovenski futsal ligi. Upam, da dosežem dovolj visok nivo, da postanem igralec z visoko minutažo, v katerem od klubov v 1.SFL, najraje v Oplastu. Seveda pa je eden izmed ciljev tudi, da bi nekoč igral za člansko reprezentanco.

Kaj pa reprezentanca? Se v prihodnosti vidiš kot člana futsal reprezentance?

Seveda je v mislih tudi nastop za reprezentanco, kot verjetno vsak igralec si tudi jaz nekoč želim igrati za Slovenijo. Ampak mi pa do tega nivoja manjka še veliko trdega dela in veliko treningov. Sem pa optimist in mislim da je tudi ta cilj dosegljiv.

KMN Oplast Kobarid