INTERVJU: ANDREJ MOHORIČ

INTERVJU: ANDREJ MOHORIČ

Si novinec v ekipi Oplasta. Bi se za začetek na kratko predstavil predstavil navijačem?

Sem Andrej Mohorič, 22 letni študent fakultete računalništva in informatike v Ljubljani. Trenutno delam v podjetju Ixtlan team, saj koristim absolventski staž.  Kljub temu, da mi treningi v Kobaridu vzamejo veliko časa, predvsem zaradi prevoza, se jih, prav zaradi absolventskega staža, lahko udeležim. V prostem času pa se ljubiteljsko ukvarjam s proizvodnjo domačega piva.

Koliko je k odločitvi, da zaigraš za Oplast pripomoglo dejstvo, da sta se za isti klub odločila tudi oba bratranca Marko in Matej?

Ko sem izvedel, da je Rok Bešter, bivši soigralec iz FSK Stripy-a, odločil za igranje v Oplastu, sem vedel, da obstaja možnost, da bi se podobno odločila tudi Marko in Matej. Z Markom in Matejem igramo nogomet že od malih nog, zato mi je to veliko pomenilo. Vedno se borimo en za drugega in ne poznamo predaje.

Sezona je trenutno prekinjena, zaradi vsem dobro znane situacije. Vemo, da je imel Oplast pred prekinitvijo prvenstva kar nekaj težav s poškodbami in da je s tega vidika prekinitev mogoče tudi dobrodošla. Po drugi strani pač ne. Kako vse to vpliva na vas igralce?

Po mojem mnenju je ta odmor naši ekipi zelo koristil, saj se nam je vsaka poškodba zelo poznala. Pred seboj pa smo imeli/imamo pomembne tekme, kjer želimo osvojiti vse točke. Sedaj imamo vsi čas, da se fizično še bolj pripravimo na nadaljevanje sezone, ter da nekateri soigralci zacelijo poškodbe. Seveda pa je od vsakega posameznika odvisno, koliko truda je pripravljen vložiti vase in v dobro ekipe.

Se tvoja trenutna pričakovanja, sedaj po več kot dveh mesecih treniranja in igranja za Oplast, kaj razlikujejo od tistih pred začetkom sezone?

Ne. Klub in ekipa sta me zaenkrat samo pozitivno presenetila. Klima v ekipi je prava, kar mi je najpomembnejše. Imamo še veliko prostora kjer lahko napredujemo zato se veselim nadaljevanja sezone.

Do kam misliš da lahko Oplast v tej sezoni poseže v prvenstvu in pokalu?

Mislim, da nam 4. mesto ne uide. Seveda nas čaka še mnogo ovir na poti. Z malo sreče pa še kakšno stopničko višje.

Za futsal A reprezentanco že imaš tri nastope. Želja igrati za reprezentanco je tudi pri tebi še vedno prisotna?

Če se mi ponudi priložnost bi z veseljem odzval vabilu selektorja, saj mi je bilo in mi še vedno je v veliko čast zastopati Slovenijo.

Kaj bi za konec sporočil navijačem Oplasta? 

Že v naprej bi se zahvalil za podporo in prečudovito vzdušje.

KMN Oplast Kobarid