DOBRA PREDSTAVA ČLANOV, A ZMAGA SILIKU

DOBRA PREDSTAVA ČLANOV, A ZMAGA SILIKU

Pred tekmo se je vedelo, da je Siliko v dvoboju favorit, a tudi, da bo mogel to vlogo potrditi na igrišču. Po tekmi pa lahko rečemo, da je Siliko sicer zasluženo zmagal, vendar veliko težje, kot kaže končni izzid. Domačini so, predvsem v zadnjih minutah, pošteno trepetali za zmago, a jim je uspelo, v zadnji minuti potrditi zmago.

Začeli smo vrhunsko, saj je, že v 30 sekundi, Rok Bešter zadel za 0:1. Anže Širok je, po mnenju domačinov, s prekrškom odvzel žogo Nikoli Jandriću in v proti napadu zadela za ekspresno vodstvo. Ob ogledu počasnega zadetka, se lahko vidi, da je bil že pred (domnevnim) prekrškom Anžeta Široka nad Nikolo Jandrićem, s strani slednjega, storjen prekršek nad Anžetom Širokom.

Domačini so po vodilnem zadetku pritisnili in do polčasa zadeli dvakrat. Izenačil je, po lepo izvedeni akciji, Marko Mohorič. V 12. minuti pa je Uroš Đurić, zadel za 2:1, kar je bil tudi izzid polčasa.

V drugem polčasu so domačini, v 25. minuti, povišali prednost na 3:1. Žoga je, po strelu Maxa Vesela, srečno prišla do Jureta Subana, ki je z lahkoto zadel prazno mrežo. Le dve minuti pa smo potrebovali, da smo se ponovno vrnili v igro. Nil Logar je žogo vrgel v proti napad, kjer se je, obkrožen s tremi nasprotnikovimi igralci, najboljše znašel Rok Urbančič in z glavo dosegel svoj prvenec v 1. SFL.

Žal pa so domačini 5. minut kasneje spet povedli. V zanje značilni akciji je Žan Janež ustrelil proti golu, kjer je bil sam Nik Klinc in povišal na 4:2.

V zadnjih minutah smo igrali z vratarjem v polju in, v 39. minuti, znižali na 4:3. Rok Bešter je streljal, vratar domačih Nejc Berzelak, pa je žogo le odbil, do Anžeta Široka, ki je lepo zadel za 4:3. Gol nam je dal zaleta, da smo v zadnjih minutah še bolj pritisnili, a so domačini, tudi z malce sreče, zadeli za končnih 5:3.

Kot smo že povedali, je bila zmaga Silika sicer zaslužena, a kaj lahko bi se obrnilo tudi drugače. Naši fantje pa so pokazali, da so zasluženo kjer so na lestvici. Trenutno smo na 4. mestu, a že v petek sledi nov derbi. Tokrat s 3. uvrščeno ekipo KMN Meteorplast, v Kobaridu,…kjer pa nekaj šteje le zmaga.

POSTAVI:

KMN Oplast Kobarid

23 – Deni Krivec (V), 24 – Nik Logar (V)(K), 2 – Klavdij Ivančič, 5 – Anže Širok, 7 – Tian Uršič, 8 – Rok Urbančič, 9 – Blaž Plesničar, 10 – Nejc Kovačič, 17 – David Lah, 18 – Leon Korošec, 21 – Rok Bešter, 77 – Tine Šturm

Trener: Matej Kavčič

Siliko Vrhnika

1 – Marko Đeković (V), 26 – Nejc Berzelak (V), 2 – Nikola Jandrić (K), 6 – Jure Suban, 7 – Uroš Đurič, 8 – Tod Ciuha, 13 – Žan Janež, 14 – Max Vesel, 15 – Marko Mohorič, 21 – Tobija Kavčič, 22 – Alan Muratagić, 23 – Nik Klinc

Trener: Milivoje Simeunović

SODNIKA: Perič Aleš Močnik, Venco Zašev

ZADETKI:

0:1    Rok Bešter (1′)

1:1    Marko Mohorič (8′)

2:1    Uroš Đurič (12′)

3:1    Jure Suban (25′)

3:2    Rok Urbančič (27′)

4:2    Nik Klinc (32′)

4:3    Anže Širok (39′)

5:3    Jure Suban (40′)

KARTONI:

Rumeni: Rok Bešter (15′)

Rdeči: /

KMN Oplast Kobarid