2022- 20 LET KMN OPLAST

2022- 20 LET KMN OPLAST

Pred kratkim smo vstopili 2022 – leto, ki ga zaznamujejo dvojke in ena ničla. To velja tudi za naš klub, saj leto obeležujemo 20 let svojega obstoja oz. nastopanja v tekmovanjih pod okriljem NZS.

Ko smo ustanovili klub in se prijavili v tekmovanje v 2. ligi, so nam mnogi napovedovali kratek obstoj, saj so ocenjevali, da gre bolj za kljubovanje sosednjemu Puntarju in dokazovanje da »zmoremo tudi kobarici«.  Seveda je bilo nekaj tudi tega, a posrečena kombinacija okoliščin (tradicija malega nogometa, veliko solidnih  lokalnih igralcev, razpoložljivost športne dvorane …) in dobra mešanica trmastih ustanovnih članov kluba ter pridobitev stabilnega sponzorja (Oplast) je prinesla nepričakovane uspehe že po dveh letih in klub »se je prijel«.  Ukoreninil se je v lokalno okolje, rasel in se razvijal, doživel številne svetle in preživel nekatere težke trenutke ter obstal vse do danes.

Po dvajsetih letih je postalo dejstvo, da gre za »institucijo« – za enega najbolj stabilnih futsal klubov v Sloveniji, za subjekt, ki ni odvisen od posameznika ali od trenutnih lokalnih okoliščin, za nekaj kar ne smemo zapraviti.

Svojo dvajseto obletnico bomo skušali obeležiti na primeren način – z praznovanjem, ki je predvideno v poznem poletju (avgust/začetek septembra). Upamo, da bodo razmere do takrat že omogočale pravo praznovanje in uživanje z navijači, sponzorji- vsemi, ki stojite klubu ob strani. Kaj vse načrtujemo naj zaenkrat še ostane skrivnost, saj marsikaj še ni povsem dorečeno, zagotovo pa bomo skušali nadgraditi slovesnost, ki smo jo organizirali ob 10 letnici in je mnogim ostala v lepem spominu.

Za začetek pa objavljamo priložnostni grb, ki označuje našo obletnico in  prilagamo povezavo na intervju iz 2012, v katerem se takratni kapetan Jani Ručna  spominja priprav na praznovanje 10 letnice kluba – toliko, da vam zbudimo spomine in skomine. Intervju dobite TUKAJ

uprava  KMN Oplast

Vse, ki imate kakršenkoli zanimiv material (fotografije, kose opreme …) zlasti iz najzgodnejših let kluba ali z najpomembnejših dogodkov, prosimo, da se javite (info@oplast-futsal.si), da skupaj ocenimo kako to uporabiti pri obeležitvi našega jubileja.