PORAZ ČLANOV NA PRVI TEKMI ČETRTFINALA

PORAZ ČLANOV NA PRVI TEKMI ČETRTFINALA

Prva tekma četrtfinala 1. SFL se ni razpletla po naših željah, saj so Bronxi v kobaridu zmagali s 1:4 in imajo pred povratno tekmo v Kopru veliko (psihološko) prednost. V Kobaridu smo videli trdo tekmo s kar 12 rumenimi kartoni in enim rdečim kartonom. Živčnost je bila prisotna na obeh straneh, krajšo pa je potegnila naša ekipa, ki bo na povratni tekmi morala igrati brez Nejca Kovačiča. Pri gostih bo manjkal vratar Alen Mordej.

Naša ekipa je tekmo sicer začela dobro. Večji del prvega polčasa smo prevladovali na igrišču in nizali priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. Kar ni uspelo nam je, v prvem polčasu, Bronxom. Nik Zajc je, minuto pred koncem polčasa, povedel Bronxe v vodstvo z 0:1. V prvem polčasu omenimo še veliko sodniško napako zaradi katere smo ostali brez strela iz 10m, ki bi lahko povsem obrnil potek tekme.

Drugi polčas smo začeli z veliko željo po izenačenju, a je spet sledilo kar nekaj lepih priložnosti, katere niso našle poti v gol. So pa zato zadeli gostje. Na 0:2 je povišal Aleksander Stanić. Pet minut pred koncem tekme je naša ekipa poskusila tudi z vratarjem v polju, rezultat tega pa sta bila še dva zadetka v naši mreži. S strelom preko celega igrišča sta zadela Davor Stanišič in Nik Zajc. Dve minuti pred koncem je na 1:4 znižal Nejc Kovačič. Takoj za zadetkom pa smo imeli na voljo še strel s 6 m, a je Rok Bešter zadel prečko.

V petek, 7.4 nas torej čaka povratna tekma v Kopru. V primeru naše zmage se serija ponovno seli v Kobarid, kjer bo odločilna tretja tekma. V primeru poraza pa to pomeni konec sezone za člansko ekipo.

POSTAVI:

KMN Oplast Kobarid

23 – Deni Krivec (V)

24 – Nik Logar (V)(K)

2 – Klavdij Ivančič

4 – Rok Hrast

7 – Tian Uršič

8 – Rok Urbančič

9 – Blaž Plesničar

10 – Nejc Kovačič

11 – Tilen Leban

13 – Žak Obid

17 – David Lah

21 – Rok Bešter

22 – Matej Mohorič

77 – Tine Šturm

Trener: Matej Kavčič

KMN Bronx Škofije

1 – Alen Mordej (V)

84 – Domen Marolt (V)

3 – Nemanja Jakovljević

5 – Davor Stanišič

7 – Jernej Peroša

9 – Nik Zajc (K)

10 – Tilen Kamenčić

11 – Aleksander Stanić

15 – Benjamin Tušar

21 – Tilen Cupin

Trener: Damir Pertič

SODNIKA: Perič Aleš Močnik, Alen Božič

ZADETKI:

0:1    Nik Zajc (19′)

0:2    Aleksander Stanić (26′)

0:3    Davor Stanišič (36′)

0:4    Nik Zajc (37′)

1:4    Nejc Kovačič (39′)

KARTONI:

Rumeni: Aleksander Stanič (6′), Tian Uršič (10′), Alen Mordej (24′), Jernej Peroša (26′), Nemanja Jakovjević (26′), Rok Urbančič (26′), Blaž Plesničar (26′), Tilen Cupin (34′), Benjamin Tušar (35′), Nik Zajc (37′), Nejc Kovačič (37′), Rok Bešter (38′)

Rdeči: Nejc Kovačič (39′)

Fotografije smo si sposodili s Facebook strani FC Bronx, foto Rok Črtalič.

Primorskemu derbiju pa je bil, v Primorskin novicah, posvečen tudi članek. Preberete si ga lahko tukaj.

KMN Oplast Kobarid