PO PRAZNOVANJU 20. LETNICE KLUBA

PO PRAZNOVANJU 20. LETNICE KLUBA

Prvi vikend v septembru so potekale aktivnosti s katerimi je KMN Oplast Kobarid obeležil 20-letnico svojega delovanja oz. nastopanja v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

V petek so se številni sedanji in bivši igralci, funkcionarji, navijači in prijatelji kluba zbrali v dvorani Kulturnega soma v Kobaridu in jubilej obeležili s proslavo, na kateri so bili prisotni tudi številni gostje, spretno in zabavno pa jo je moderiral športni novinar Sandi Škvarč.

Pozdravne besede zbranim je namenil domači župan Marko Matajurc, ki je poudaril da se občina zaveda pomena športa nasploh in bo tudi v bodoče po svojih najboljših močeh podpirala delovanje tako KMN Oplast kot tudi drugih športnih klubov, ki vzgajajo mladino. Namesto službeno odsotnega predsednika kluba Jureta Rota, je prisotnim nekaj besed o dosedanjem delu in načrtih kluba v bodoče spregovoril dolgoletni predsednik Branko Velišček ter je tudi predstavil brošuro, s katero klub s pisnim dokumentom želi ohraniti spomin na ključne dogodke in ljudi v prvih 20 letih delovanja. V brošuri je posebno poglavje o delovanju mladih, spomnili pa so se tudi na nekaj ljudi, ki so pomembno prispevali k delu kluba, a jih žal ni več med nami.

Na slovesnosti je klub prejel posebno priznanje NZS, ki ga je prevzel ustanovitelj kluba Ivan Ručna. . Priznanje je podelil predsednik komisije za futsal pri NZS g. Vlado Močnik in pri tem poudaril, da je klub lahko ponosen na svoje rezultate (3 naslove pokalnih prvakov, dva naslova državnih prvakov, en super pokal in več naslovov v mlajših kategorijah), predvsem pa na kontinuiteto in na delo z mladimi, ki temelji na prostovoljstvu. Priznanje je klubu podelila tudi MNZ Gorica, zahvalo za tvorno sodelovanje pa NK Tolmin.

Na osnovi rezultatov večmesečnega spletnega glasovanja v katerem so sodelovali navijači oz. javnost nasploh in  strokovna komisija, pa so bili svečano razglašeni tudi najboljši posamezniki: Saša Leban – naj trener, Igor Bratič – naj vratar, Primož Zorč – naj igralec in še trije člani naj petorke – Jani Ručna, Jaka Sovdat in Rajko Uršič.

Posebno zahvalo je klub za odmerjen svoj čas in skrbno merjenje časa članskih tekem v 20 letih podelil Dušanu Ivančiču – Aniču, medtem ko so se igralci in drugi člani kluba z zahvalo spomnili Ivana Ručne in Branka Veliščka, ki vseh 20 let neumorno skrbita, da se voz imenovan KMN Oplast ne zaustavi. Osrednji del petkove proslave pa je bila premiera dokumentarnega filma o drugem desetletju KMN Oplast v katerem je 20 izbranih članov in sopotnikov kluba spregovorilo o vsem kar se jim je najbolj vtisnilo v spomin v teh letih ter o načrtih za naprej.  Film je smiselno nadaljevanje dokumentarca o prvem desetletju kluba, tudi tokrat je njegov avtor Sandi Škvarč in vsebuje številne zanimive posnetke ter podrobnosti s tekem in tudi dogodkov pred in po njih.

Praznovanje se je nadaljevalo tudi v soboto, tokrat v bolj sproščeni obliki, namenjeni predvsem članom kluba in njegovim podpornikom. Od jutranjih ur dalje so igrale mlajše selekcije, ki so v goste povabile tudi vrstnike iz sosednjega Špetra (San Pietro al Natisone), popoldne je (skoraj) tako nabita dvorana kot v najboljših časih spremljala reprizo posoškega »el classica«.  Ob bučnem navijanju, ki bi ga bili veseli tudi na redni prvenstveni tekmi, so nekdanje zvezde Puntarja in Oplasta pokazale, da še vedno marsikaj znajo in so nam ponovno uprizorile »srhljivko« z vsem, kar sodi k takšni tekmi, torej z neodločenim rezultatom 3 : 3 ob koncu rednega dela.  Seveda so (kot običajno) na teh derbijih sledili penali, ko pa se rezultat nikakor ni hotel nagniti na eno ali drugo stran, so akterji sklenili, da grejo raje na pivo in bo odločitev padla čez 5 let.

Zvečer pa je sledila še zabava z živo glasbo, bogatim srečelovom, hrano in pijačo, za kar so spet poskrbele pridne roke prostovoljcev kluba.  Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi.

Uprava kluba KMN Oplast Kobarid