INTERVJU (PRIMORSKI VAL): MATEJ KAVČIČ

INTERVJU (PRIMORSKI VAL): MATEJ KAVČIČ

Intervju s trenerjem naše prve ekipe je naredil Primorski val, v okviru oddaje Športno popoldne, mi pa ga objavljamo na naši spletni strani.

Pred vrati je nova sezona 1. SFL, tudi nova sezona za KMN Oplast iz Kobarida. Letos s tekmami pričenjate malo kasneje, šele konec septembra, ampak ste pa verjetno že štartali na polno?

Ja, s treningi smo začeli 23. avgusta. Na prvem treningu smo se dogovorili nekatere stvari, pregledali vse okrepitve, koga smo zgubili, …tako da smo naredili malo rezimeja. Ugotovili smo s kakšnim kadrom bomo letos nastopali, ko se bo začelo na polno in zares.

S kakšnim kadrom torej začenjate novo sezono?

Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki se je letos zbrala. K temu smo dodali izredno močne okrepitve. Tudi ti fantje, s katerimi smo lani končali sezono imajo eno leto izkušenj in igranja več, kar je zelo dobrodošlo in nam bo prišlo prav. Kar se pa okrepitev tiče pa verjetno že celotna dolina ve, da se je vrnil Kristjan Čujec. Potem je tukaj še Marko Mohorič, ki je že bil v Oplastu. To sta dva igralca, ki bosta sigurno dvignila našo kvaliteto v sami igri, upam pa da tudi na treningih in tudi vseh ostalih stvareh. Da bomo še bolj izgledali kot klub, ki si nekaj dejansko želi. S temi igralci, ki jih imamo sedaj na voljo pa mislim, da imamo vse pogoje, da naredimo nekaj več kot lani.

No naj bo to iztočnica za naprej. Želja je vsako leto, spomniva pa na lansko sezono, ko vam je šlo kar dobro, mogoče pa samo zaključek ni bil takšen, kot bi si želeli?

Z rednim delom smo bili relativno zadovoljni. Z mojega vidika smo mogoče preveč zaostajali za prvimi tremi ekipami. Tako po točkah kot mogoče tudi po sami igri. Bili smo četrti in s tem smo se nekako zadovoljili. Je pa res, da v končnici tega mesta nismo zadržali in smo izpadli v četrtfinalu. To je sigurno minus, ki pa ga bomo letos, s takimi igralci, kot jih imamo, nedvomno poskušali popraviti oziroma ga bomo morali popraviti.

Nameniva sedaj še kakšno besedo okrepitvam, ki so kot rečeno kar močne, kot ste dejali. Vseeno je seveda potrebno, da celotna ekipa deluje usklajeno pa vendar odmeva vseeno predvsem ta prestop Kristjana Čujca. Dobili ste enega najboljših igralcev, ki se je vrnil v Posočje. Verjamem, da se boste super ujeli. Nenazadnje sta s Kristjanom sodelovala že pri Puntarju. Je mogoče, to da dobiš takega igralca v ekipo, tudi neke vrste pritisk?

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so delali na tem, da se Kristjan vrne v Posočje in pridruži Oplastu. Mi se mogoče niti ne zavedamo, kaj Kristjan v svetu futsala, ne samo slovenskega, pomeni. Sigurno je, v zadnjem obdobju, daleč najboljši slovenski igralec. Če dobiš takega igralca v klub je po svoje tudi pritisk, ker vemo s kom vse je on sodeloval, kje vse je bil in kako se je delalo v teh klubih. Mi ne moremo it nazaj, ne moremo pa biti tudi nek vaški klub, ki misli, da se bo cedilo med in mleko, ker je prišel Kristjan Čujec. Vsi, z mano na čelu, se moramo potruditi, da bo to sredina, kjer bo Kristjan še vedno lahko nekaj napredoval. Res pa je, da se od njega pričakuje, da bo nek mentor, nek zagon, ki nam bo vsem dal novo vizijo, novo dimenzijo. Kristjan je tipičen zmagovalec in jaz mislim, da je nam sedaj ravno to manjkalo. Tega se bomo od njega sigurno nalezli. On je tak da ali se gre zares ali pa ga ni. In če se je odločil, da bo vsaj še eno sezono nadaljeval v dolini, je to samo za zgrabiti in iz tega iztržit maksimum. Še enkrat, jaz sem izjemno zadovoljen. Kristjana poznam že veliko let, skupaj sva delala že v Puntarju  in ne vidim razloga, da nebi spisali še ene, izredno lepe, zgodbe tudi v Kobaridu. Nenazadnje si dolina to zasluži.

Lahko na tem mestu povabiva dolino, da še bolj stopi skupaj, saj je Oplast edini futsal klub tukaj v Posočju. Pravzaprav tudi širše tukaj na severnem Primorskem. Si želite in mogoče pričakujete tudi še več podpore s strani navijačev?

To bi bilo izredno lepo in tudi edino pravilno. Pa ne samo zaradi Kristjana ampak zaradi samega kluba. Toliko let biti v vrhu slovenske lige, toliko ker se ukvarjati se s to dejavnostjo. Dejansko se ogromno mladih profilira skozi ta klub. Že s tega vidika si klub zasluži, da je ta podpora čim širša in čim večja. Mogoče so malo deljena razmišljanja – Tolmin, Kobarid,.. v tem času je to treba pustiti. Škoda je, da delamo takšne stvari, ker samo skupaj lahko nekaj naredimo. Škoda je. Če se bomo držali vsak svojega konca. Dolina si to zasluži in prav bi bilo, da se stopi skupaj in spišemo eno zgodbo. Na koncu bomo rekli, da je to naredila dolina. Prav pa je, da se tudi pove, da je to bil Oplast. Nič ni narobe s tem. Ob tej priložnosti bi povabil čim več navijačev v Kobarid. V Kobaridu jih je vedno veliko, sedaj pa lahko kakšen Tminc več pride gor, da bo Oplast tudi po tej plati doživel še večjo spodbudo.

Za konec samo še beseda o mladih. Danes sva jih že večkrat omenila. Lepšo skrbite za podmladek, v klubu imate dobro organizirane treninge za mlajše in futsal šolo. Verjetno boste tud s tem nadaljevali?

Mislim, da se je v lanskem letu zgodila ena prelomnica. Vedno je bil primanjkljaj kadra v teh naših koncih. Lani se je pa zgodilo, da se je Luka Volarič zelo resno posvetil temu delu. Preselil se je nazaj v Kobarid. Tu sta še Uršič Boštjan in Rajko, ne smemo pa pozabit Blaža Volariča, ki je tista gonilna sila že dolgo. Na koncu pa je prav, da se čim več mladih ukvarja s tem, da je čim večja prisotnost mladega kadra. Nenazadnje so potem tukaj tudi starši, ki vidijo, da se v klubu dobro dela. Mogoče je tukaj tudi kakšen potencialni sponzor ali pa kakšna dodatna pomoč v klubu, ki je vedno dobrodošla. Na mladih se je in se bo tudi naprej, v Kobaridu, delalo zelo dobro. Nenazadnje, če pogledamo samo futsal, so bili lani fantje iz ekipe U19 tretji v državnem prvenstvu. To spet ni mala stvar. Že po temu se vidi, da v Kobaridu je zanimanje in je kvaliteta. Potrebno jo je nadgraditi, da se bo to kasneje pokazalo skozi člansko ekipo.

KMN Oplast Kobarid